Info

Jangan Terus Masuk Gear ‘P’, Lelaki Ini Ajar Cara Yang Betul Masuk Gear Masa ‘Parking’ Untuk Kereta Auto

Zaman sekarang, mesti ramai yang dah pakai kereta aut0matik kan? Tak dapat dinafikan, kereta aut0matik lebih senang dikendalikan berbanding kereta manuaI. Start enjin, masuk gear, tekan minyak, kereta dah jalan. Jarang dah kita dengar rungvtan Ienguh kaki tekan cIutch macam waktu pakai kereta manuaI dulu.

Kereta jenis automatik ni walaupun nampak mudah dikendalikan, tapi senang jugak timbul masaIah hanya disebabkan cara pemanduan kita sehari-hari. Salah satunya cara masuk gear masa parking.

Bila nak parking kereta, berapa ramai pemandu kereta aut0matik yang terus masuk gear ‘P’ lepas tu tarik hand brake? Tahu tak sebenarnya, benda yang anda buat hari-hari ni boleh menyebabkan masaIah pada gear b0x. Macam mana boleh jadi macam tu?

Video yang diunggah oleh pengguna TikTok @dakewan ini menjawab persoalan kenapa cara yang selalu anda buat masa parking tu saIah, selain menunjukkan langkah yang betul. Video ini mendapat 500 ribu tontonan dan 15 ribu sukaan setakat ini.

Jom tengok video di bawah ni untuk ‘seIamatkan’ gear b0x anda.

Atau boleh juga tekan video di bawah ni

MARI LIHAT VIDEO

Sumber : TikTok / sk

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Page ini berkongsikan berkaitan info, keagam4an, hiburan, trending, issu semasa.

Jemput juga join group percuma. Utk berkongsi kata2 hikmah & positif ==> JOIN GROUP

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.