Info

Tayar Motor Pancit,Bapa Terp4ksa ToIak MotosikaI Sejaoh 10km SambiI Anak Duduk Depan

Demi Cari Kerja, Bapa Sanggup Tolak Motor Pancit 10km Sambil Anak Duduk Depan. Perkongsian daripada seorang netizen yang menceritakan seorang bapa gigih mencari kerja sambil membawa anak, namun berdepan masalah tayar motosikal pancit dalam perjalanan. Tayar Motor Pancit Ketika Cari Kerja, Bapa Terpaksa Tolak Motosikal Sejauh 10km Sambil Anak Duduk Depan - sajagempak.com

Aku jumpa atas jambatan Penang hala ke pulau tadi. Bapa bersama anak 6 tahun naik moto RC lama tengah panas rembang. Dari Bagan Datoh Perak Mai penang nak pusing2 cari kerja. Anak 8 org, umoq abang ni lingkungan hujung 40an. Tayar Motor Pancit Ketika Cari Kerja, Bapa Terpaksa Tolak Motosikal Sejauh 10km Sambil Anak Duduk Depan - sajagempak.com

Kat bagan datoh tu dia keja2 kampung ja & pendapatan tak cukup.

Tadi jumpa dia atas jambatan dok bawak moto suzuki rc80 tayar belakang p3cah & ada budak umor 6 tahun kat depan. Aku Mintak nak tumpangkan budak tu, tp dia taknak. Mungkin dia takut aku bawak Iari anak dia.

So aku bawak dia ke workshop dekat jelutong untuk tukar tayar pancit. Separuh jalan, dah teruk sagat tayar dia. Dekat 10km++ dia toIak motor dia & ank dia duduk kat depan. Tayar Motor Pancit Ketika Cari Kerja, Bapa Terpaksa Tolak Motosikal Sejauh 10km Sambil Anak Duduk Depan - sajagempak.com

Aku bawak dia ke kedaiĀ moto, tukaq tayar luaq & tayar dalam, lepas tu bawak dia p makan nasi kandaq deen.

Aku mintak no hp dia, bila aku call, takda bunyi, lepas tu dia keluarkan hp dia, rupanya bateri kong. Dia guna hp brand china yg paling murah yang amat. Memang tekan pun plastik semata mata. Tayar Motor Pancit Ketika Cari Kerja, Bapa Terpaksa Tolak Motosikal Sejauh 10km Sambil Anak Duduk Depan - sajagempak.com

Lepas bagi no hp tu, dia teruskan perjalanan nak balik katanya. Mungkin dia dah penat & letih sangat. Aku cuma dapat tolong dia tukaq tayar & belanja makan. Semoga urusan dia dipermudahkan. Tayar Motor Pancit Ketika Cari Kerja, Bapa Terpaksa Tolak Motosikal Sejauh 10km Sambil Anak Duduk Depan - sajagempak.com

Sedih betul teman dia tadi. Sepanjang aku duduk dengan dia, dia senyum sentiasa walaupun aku faham, dia datang jauh ni memang betul2 perlukan bantuan.

Sumber : Syed Hassen via sajagempak

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB pageĀ Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.