Info

Aduhai laju-laju nak kemana bang? Tak nampak ke lampu dah berkelip nak merah?

SIANG tadi tular sebuah klip video kemaIangan membabitkan dua orang penunggang motosikal dimana m4ngsa yang diIanggar merupakan seorang Grab Rider.

Tengok video tu kasihannya abang tu. Dah elok dia tunggu lampu isyarat bertukar hijau baru dia jalan. Tiba-tiba datang seorang rider dari arah bertengtangan hentam dia. Habis berterabur makanan yang dibawa.

“Laju-laju nak p mana?”. Aduhai dah menyusahkan orang. Kalau abang rider grab tu pat4h kaki,peha ke confirm-confirm 6 bulan berehat. Habis mata pencarian dia ~netizen

Dah elok orang nak jalan, tiba-tiba si malaun tu datang. Ha elok orang buat tak tahu je dengan si peIanggar tu, masing-masing sibuk tolong abang rider grab tu ~ netizen

Kejadian ini dikatakan berlaku di sebuah persimpangan lampu isyarat gombak. Dilihat kedua-dua individu yang terIibat dalam kemaIangan tu masih boleh bergerak. Mudah-mudahan mereka tak alami keced3raan yang serius terutama abang grab tu. Kasihan tak pasal-pasal jadi m4ngsa.

Video kejadian :

Sejak malaysia laksanakan perintah kawalan pergerakan, ramai rakyat yang kehilangan pekerjaan. Disebabkan tiada pilihan, ramai terpksa menukar bidang pekerjaan sebagai penghantar makanan dan barangan baik lelaki mahupun kaum perempuan.

Zaman sekarang memang sudah tidak boleh memilih pekerjaan sebab masing-masing berebut nak dapatkan pekerjaan meskipun berlainan bidang dan kelulusan.

Admin dapat maklumat yang kena Ianggar tu perempuan bukan lelaki. AIIahu kasihannya..

Admin sarankan abang kakak yang buat kerja sebagai “Rider” ni belilah insurans atau medical card. Sebulan rm200-300 sahaja. Sekiranya berlaku kejadian tak diingini, ada juga sedikit sinar untuk kita.

Sumber : sukanstar tv

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB pageĀ Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.