Info Semasa

Saya akan umumkan “sesuatu” seminggu sebelum raya.~ KHAIRY

PUTRAJAYA – Menter! Kes!hatan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar dijangka mengumumkan ‘sesuatu’ berkaitan sambutan Hari Raya Aidilfitri, minggu depan.

Menerusi rakaman video yang dimuat naik menerusi aplikasi TikTok, Khairy berkata, beberapa perkara penting lain turut akan diumumkan.

“Minggu depan saya akan umumkan ‘update’ berkenaan dengan sambutan hari raya. Jeng…jeng…jeng…,” katanya pada Isnin.

Menerusi hantaran sama, Khairy sekali lagi mengingatkan agar warga emas segera mendapatkan d0s penggaIak.

“Sudah 18 hari negara membuka sempadan negara, tidak lama lagi kita akan sambut Hari Raya Aidilfitri, janganlah kita leka.

“Paling penting pastikan mereka yang beris!ko tinggi terus dilindungi,” katanya.

Sejak p4ndemik meIanda negara, sudah dua tahun kita tidak dapat pulang ke kampung untuk beraya bersama ahli keluarga. Tahun ini kerajaan membenarkan kita beraya namun jangan terlalu berharap kerana boleh jadi kerajaan tiba-tiba meletakkan syarat yang bakal buat korang garu kepala dan merungut.

Ditambah pula duit KWSP dah boleh bawa keluar, mesti ada yang ambil peluang membeli belah pakaian kegemaran untuk pulang beraya. Maklumlah dah dua tahun tak pulang beraya mestilah tahun ni nak beraya sakan sikit. Vksin pun sudah 3 d0s apa nak r!sau lagi kan?

Mudah-mudahan berita yang KJ nak sampaikan minggu hadapan bukanlah berita tak gembira. Admin pun nak beraya kat kampung juga tahun ni..

Sumber : sinar

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Blog ini berkongsikan berkaitan info, keagam4an, hiburan, trending, issu semasa DaIam dan Luarr neg4ra.

Jemput juga join group percuma. Utk berkongsi kata2 hikmah & positif ==> JOIN GROUP

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.