Viral/Trending

PoIis trafikk ber4ng orang awam tak beri IaIuan. Ini yang angg0ta trafikk tersebut buat

Baru-baru ini tuIar di laman Twitter, satu perkongsian oleh seorang pengguna yang mence ritakan pengaIaman apabila cermin sisi sebeleh kanan kereta dir0sakkan oleh pengi.ring kena.maan atau VIP.

GAMBAR SEKADAR HIASAN

Menerusi ciapan tersebut, difahamkan kejadlan berlaku di leburaya Elite sewaktu dia sedang berada di Iorong kanan dan tidak menu.kar Iorong walaupun menye dari kehadiran romb0ngan kena.maan tersebut.

Namun, tin.dakannya itu tidak disenga jakan oleh kerana terdapat kenderaan lain yang berada di lorong sebelah yang menyebabkan dia sukarr untuk menu.kar lorong dengan segera.

Konv0i VIP ini cuba mer0sakkan kereta saya sebab saya tak pergi ke Iorong kiri. Saya tak tahu sama ada poIis atau bodyguard yang memukuI cermin sisi saya.

“Selalu jadi macam ni, diorang paksa kita keluar dari lorong kita, tak sempat nak buat dengan seIamat, panik sebab diorang ka.sar dan tidak sabar,” tulis seorang pengguna Twitter.

“@PDRMsia tolong jawab, jangan kata convoy VVIP tu ada tugasan penting.. kami pun ada tugasan penting,” tulis seorang netizen.

Antara Komen2 Pedas Netizen,

Bru haritu kena sbijk mcm ni…yg ketok tu polis ke 3 yg escort…standard SOP yg esc0rt….polis yg pertama akan bg tahu suruh ketepi yg ke 2 pun sama bag tau the same thing…klau kita stil xketepi yg ke 3 tu dtg trus buat yg mcm dlm gambar tu..yg sy kna tu polis esc0rt agung

Happens all the time. They push us out of our lane, no time to do it safely. We panicc because they are so rude and impatient. Very danger0us. They go over the speed limit everytime but we normal citizens kena saman for speeding.

Hari tu I stuck kat terowong 1 jam, 1 kereta rosak belah kiri, beIah kanan road work, tiba2 konv0i dtg dgn ambuIans, 8 rider polis + 2/3 kereta polis rush org pergi belah kiri. Our lives are precious too. Everyone will give way to ambuIance don’t need to lebih with all the konvoii

Malaysia dah patut hapuskan sistem mcm ni! VIP dah lambat pergi event? Gerak lah awal sama mcm kita takyat biasa nak kejar masa juga! More than 1 events in a day jadi kena rushingg?
Time management lah! Bukan masalah aku kena bagi jalan kat kau!

Kalau dpt escort diraja sebuah negeri ni, dia akan himpit & jerrit suruh ke tepi. Awal2 aku drive, aku xberi jgk kasi laIuan & geIabah bila dgr siren ni. Mendapat la sekali.

Pernah dulu zaman awal bawa kereta jalan pun tak kenal si escort ni suruh aku ke kiri tapi maps suruh duduk lane asal sebab depan tu plaza tol asing asing (first time lalu jalan tu tak tahu depan tu nanti jumpa balik). Rasa nak nangis time tu. Sebab dulu aku ni kerja sesat je.

bukan setakat VIP je, orang biasa (berkereta mewah) pun selalu. style tekan minyak sampai rapat meter selalu high beam kat lane kanan, lepas cucuk expect org nk bagi laIuan dgn cepat, org pun kena tgk keadaan jugak nak masuk kiri. menyu’sahkan.

Sumber : BN / RJ / RS7

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.