Hiburan Keluarga

(video)Anak kecik nampak “benda lambai tepi tingkap dan bayinya ajak main” bila keluar malam banyakkan berd0a

Jin merupakan makhluk ciptaan AIlah yang ghaib atau orang sering menyebutnya dengan nama makhluk halus. Bila sebut makhluk halus sudah pasti kita sebagai manusia tidak dapat melihat mereka meskipun mereka berlegar-legar di sekeiling kita. Namun, ada segelintir daripada kita diberi ‘keistimewaan’ untuk melihat makhluk ini termasuklah kanak-kanak.

Itulah yang dilalui ibu bapa ini apabila anak mereka menangis ket4kutan seakan melihat sesuatu yang ‘menyer4mkan.

Tangkap layar video

Menerusi video yang dikongsikan di TikTok, kelihatan mereka sekeluarga berada di dalam sebuah kereta. Seorang kanak-kanak yang dikenali dengan nama Aidan menangis sambil mengadu kepada ibunya bahawa dia melihat ada dua orang bayi perempuan berada di belakang abangnya yang duduk di tempat duduk bahagian belakang kereta tersebut. Lebih menyer4mkan apabila Aidan mendakwa bayi tersebut sedang memandangnya.

Badan dia memang terketar-ketar time ni. Ada nampak baby dekat belakang Acuh (abang).

Jelas wanita ini lagi, mereka sekeluarga terpaksa melalui jalan lama kerana jalan banyak yang ditutup disebabkan banjir. Menurutnya, kejadian s3ram itu berlaku pada bulan Disember lalu sekitar jam 3 pagi dan ketika itu tiada satu kereta pun yang melalui kawasan tersebut.

Sepanjang perjalanan memang rasa meremang tapi buat tak tahu sebab first time lalu jalan tu sampailah Aidan men4ngis dan cakap nampak ‘baby’ dekat seat belakang.

Bercerita dengan lebih lanjut, mereka kemudian membuat keputusan untuk patah balik dan berhenti di m4sjid sehinggalah waktu subuh.

Sebelum tu, Aidan cakap ada yang lambai tepi tingkap muka macam r4ksasa tapi dah tak ada. Tinggal baby je ada dalam kereta. Baby tu baby girl. Cantik, pakai baju girl, tak ada rambut. Ada dua orang tengah main dekat belakang.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa bimbang dengan keadaan Aidan. Namun, wanita ini memaklumkan anaknya hanya mengalami demam selama sehari sebelum keadaannya kembali pulih seperti sediakala. Tidak kurang juga ada dalam kalangan netizen menasihati orang ramai terutamanya ibu bapa yang mempunyai anak kecil supaya lebih berhati-hati ketika melalui kawasan yang gelap dan berhutan.

Sumber : Dylla Darly

Leave a Reply

Your email address will not be published.