Uncategorized

(Video)”Lain dari yang lain” MajIis Sanding Seperti MajIis TiIawah AIQuran. Macam2 Bahasa Ada Utk Ketibaan Pengantin

Penang – Baru2 ini telah tuIar satu video majlis perkahwinan yg sangat ‘rare’ seperti majlis anta.rabangsa.

Mula-mula ingatkan majlis apa lah tadi. Rupa-rupanya majlis perkahwinan. Mula-mula tengok video tu dah macam majlis penyampaian hadiah pun ada.

Belum pernah lagi admin jumpa mc majlis perkahwinan yang macam ini. Biasanya ada DJ yang mainkan lagu dan menyampaikan ucapan buat para tetamu. Tapi yang ini lain dari yang lain.

Melalui sebuah hantaran video di tikt0k, dapat dilihat terdapat empat orang jurucakap untuk majlis perkahwinan tersebut. Apa yang membuatkan ianya ‘unik’ adalah keempat-empat individu terbablt menyampaikan ucapan atau pembuka kata kepada para tetamu menggunakan bahasa yang berlainan.

Memang hebat lah. Sekali dengar tempo penyampaian dah macam majIis tiIawah aI-Qvran pula. Dengar-dengar, keempat-empat individu tersebut merupakan guru bahasa.

Antara bahasa- bahasa yg digunakan seperti Bahasa MeIayu, Bahasa Inggeris, Bahasa Arab, Mandarin dan juga French.

Bila ada mc yang berlainan bahasa ni, para tetamu mungkin berasa terhibur dengan penyampaian tersebut yang dilihat begitu bersahaja. Nampaklah negara kita ni berbilang kaum kan.

Ada diantara netlzen meninggaIkan komen yg Iucu.

“Lapaq perut pengantin tunggu habis semua,” Pak Man.

“Kesian pengantin cikgu makeup cair tunggu habis…”, LEEERAHIM.

“Yg bhasa french tu aku paham padang seraiu kedah ja”, Ayul_kedah.

Awesome. Tahniah pengntin

“Awesome iuols. Tahniah pengantin. Momen yg x mungkin akan dilupakan..”, roIeez.

“Terbaikkk!!! selamat pengantin baru pada kedua mempelai”, Saisyah Yusof.

Video

Admin nak ucapkan tahniah kepada pasangan mempelai tersebut dan tahniah juga buat para pembaca yang baharu mendirikan rumah tangga. Semoga ikatan yang dibina kekal hingga ke jannah.

Sumber : tikt0k cikgudikda

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB pageĀ Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.