Info

Orang lain jual kek batik,dia pun nak juga..Dah lah mahal sebekas,keras kejvng pula tu ~ netizen

Belum reda satu kontr0versi, satu lagi kec4man diterima oleh adik kepada selebriti popular, Ameera Khan.

Jika awal minggu ini, t!ndakannya merakam babak filem di dalam pawagam menerima keca.man ramai, kali ini Ameera atau lebih dikenali sebagai Little Miss Khan (LMK) sekali lagi menjadi sas4ran wargamaya apabila menjual kek batik yang did4kwa keras kejvng.

Menerusi laman sosial Twitter, seorang pengguna berkongsi sebuah video yang diambil daripada InstaStory Ameera mengenai kek batik LMK yang dijualnya.

Video berdurasi lima saat itu menunjukkan seorang individu sedang mem0tong kek tersebut yang dikatakan mengunakan sos coklat Belgian dan tidak disaluti mentega dan milo.

Wargamaya tersebut kelihatan ber4ng dan mempersoalkan tekstur kek batik yang dilihat sangat kering dan tidak lembab, tidak seperti kek batik lain yang dijual di pasaran.

“Kek batik jenis apa kering keras kejvng macam tu?

“Sumpah keras kejvng dan berkecal, berdera! bila pindahkan atas pinggan,” ulas wargamaya tersebut.

Meninjau ke laman Twitter, rata-rata wargamaya bersetuju dengan pendapat tersebut dan menempIak kek batik LMK yang dijual Ameera pada harga RM38 sebekas.

Tidak kurang juga ramai yang turut memprom0sikan kek batik hasil buatan dan jualan masing-masing.

“Bila orang kaya sibvk nak jual kek batik. Lepas itu jual harga kayangan. Yang sesetengah marhaen bebaI pi beli,” komen seorang wargamaya.

“Kek batik T20 is another level yall. Buh biskut dengan caramel belgian choc je pun dh berapa ratus k0s bahan tu, well that ok laa kering pun,” ujar seorang wargamaya.

“No milo. No eggs. No sugar. No condensed milk. Cuma letak katanya pure caramel belgian chocolate. Patutlah kek batik kau nampak kering macam pasir gurun sahara. Plus, kek batik apooo kalau semua benda tak letak? Baik cicah je biskut meri tu dengan ayaq milo,” komen seorang wargamaya.

“Those are the ingredients of kek batik but when you take them out, it’s not kek batik lol baik cakap biskut meri bersalut pure belgium coklat. Easy. Don’t disgulse it as kek batik,” luah seorang wargamaya.

“Sebagai peminat dan pembuat kek batik, aku sedih tengok kek batik LMK jual tu,” tulis seorang wargamaya.

“WEYH KEK BATIK LMK TU INGATKAN DIA BAGI MEMBER DIA SAJE SAJE JE RUPANYA DIA JUAL

Terdahulu, Ameera, 21, dikec4m hebat setelah bertindak merakam dan memuat naik beberapa sedutan babak filem House Of Gucc! yang belum lagi ditayangkan secara rasmi di pawagam Malaysia dalam InstaStorynya.

T!ndakannya itu didedahkan seorang pengguna Twitter yang kemudiannya membuat adu4n secara terbuka menerusi satu ciapan kepada syarikat panggung wayang tempatan, G0lden Screen Cinema (GSC).

GSC kemudian memaklumkan bakal mengambil t!ndakan terhadap Ameera kerana merakam tanpa kebenaran.

Sumber : Gempak

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.