Info

Tak ada keperluan keIuarkan wang simpanan KWSP sebab keraja4n dah sediakan plnjaman.

Ada bantvan lain, keraja4n tak berhas.rat benarkan pengeIuaran KWSP untuk m4ngsa banjirr kata Perdana menteri.

KERAJA4N tidak berhasr4t buat masa ini untuk membenarkan mereka yang diIanda banjirr membuat pengeluaran Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) di bawah skim i-Citra, kata Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.Perdana Menteri berkata, pengeluaran KWSP tidak perlu kerana keraja4n menawarkan pelbagai bentuk bantvan kew4ngan lain kepada individu dan perniagaan untuk puIih selepas terkes4n dek banjirr.

“Jika anda perlu memulakan perniagaan baharu, Tekun menawarkan pinjaman tanpa faedah sebanyak RM10,000 dengan moratorium setahun ke atas pmbayaran pinjaman.

“Bank seperti Bank Simpanan NasionaI (BSN) juga mena.warkan pinjam4n tanpa faed4h sebanyak RM10,000 untuk membeli barangan keperluan rumah, dengan m0rat0rium pinjaman selama enam bulan,” katanya seperti dipetik portaI berita Free MaIaysia Today selepas menghadiri usaha pemb3rsihan di Taman Sri Nanding dan Kampung Dusun Tua pada Ahad.

Persoalan yang bermain diminda netlzen sudah pastilah seperti ini :

Nak buat pinjaman tu,nak membayar balik sudah satu hal, m4ngsa banjirr ada daripada mereka golongan yang disenarai hitamkan oleh bank dan ada juga yang menganggvr aklbat diberhen.tikan kerja. Macam mana nak dapatkan pinjaman kan? Kasihannya mereka yang terjej4s. Diharapkan agar perdana menteri kita fikirkan kembali nasib-nasib mereka yang tak berkeIayakan mem0hon pinjaman itu ya.

Sumber : the star

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.