Info

“3 Step Push Start Button” Wanita Pun Kena Ambil Tahu!

WANITA PUN KENA AMBIL TAHU

Kebanyakan kereta baru sekarang, ada push start button ni tanpa cucuk lubang kunci untuk hidupkan enjin. Tetapi kunci tu kena ada bersama kita, biasanya di simpan di dalam poket.

Kebanyakan orang masuk dalam kereta, tekan brek dan terus tekan button start – stop ni , enjin terus dah boleh hidup. Biasa korang buat mcm ni kan?
Sebenarnya cara itu boleh beri kesan buruk pada jangka masa panjang!

Ada 3 langkah sebenarnya :

Langkah pertama cuma perlu tekan start stop button tu sahaja, tanpa memijak pedal brek, biarkan panel eletronik sahaja yang menyala dulu.

Langkah kedua tekan start stop button kali kedua untuk menghidupkan panel intrument meter kereta, meter box akan menyala dan bersedia untuk dihidupkan secara keseluruhan.

Langkah ketiga adalah biarkan dalam 5-7 saat, selepas tu barulah tekan pedal brek & tekan sekali lagi untuk hidupkan enjin pula.

Komputer box yang mengawal semua sistem dalam kereta akan sempat menghantar semua signal ke bahagian komponen dan sensor yg penting pada seluruh kereta tanpa dalam keadaan terkejut.

Sumber : Syam Perodua KL

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

Jemput sini JOIN GROUP

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *