Resepi Tips

Cara Buat Air Oren Paling Sedap. Cuma Guna 2 Bahan, Ala-Ala Oren Vitagen Rasanya!

Cara Buat Air Oren Paling Sedap. Cuma Guna 2 Bahan Je, Ala-Ala Oren Vitagen Rasanya! Oren yang digunakan adalah oren sunquick botol. Kat pasaraya dan kedai runcit pun ada jual. Cuma perlu campurkan oren sunquick dengan susu pekat sahaja. Kemudian, bancuh dengan air panas, barulah dimasukkan ais atau disejukkan dalam peti.

Hari ni nak share cara buat air oren paling sedap yang wajib anda dicuba dirumah. Cuma guna 2 bahan je. Ala-ala oren vitagen rasanya. Kalau bulan puasa, syok juga bebuka dengan air ni. Rasanya mewah dan sedap sangat!

Yang suka beli vitagen kat market tu, apa kata anda cuba resepi ni dirumah. Rasanya memang sama dengan oren vitagen. Vitagen ni tak puas nak minum. Kecil-kecil je botolnya. Ha! Kalau nak puas minum, boleh cuba resepi ni.

Bila ada majlis bebuka puasa dirumah, kenduri kendara atau majlis kesyukuran, anda boleh je buat air oren macam ni. Mesti ramai yang suka. Kalau nak hidangkan makanan kat orang ramai ni, kenalah sedap. Orang suka, kita pun puas hati!

Resepi air oren ala vitagen ini telah dikongsikan oleh Cik Puan Nur Haziqah. Ramai juga tertarik dengan hidangan minuman ni. Sebanyak 9.4k share hasil perkongsian beliau di Facebook.

RESEPI AIR OREN PALING SEDAP

Sunquick ni boleh dibuat macam-macam tau. Bukan setakat dicampur dengan susu pekat, nak campur dengan sirap ros pun sedap sangat. Next time kita share air lain yang menggunakan sunquick pula. Jom cuba yang ni dulu.

Cara Buat Air Oren Paling Sedap

Bahan-bahan yang diperlukan adalah :

Cara Buat Air Oren Paling Sedap

CARA PENYEDIAAN AIR OREN PALING SEDAP :

Cara Buat Air Oren Paling Sedap. Cuma Guna 2 Bahan Je, Ala-Ala Oren Vitagen Rasanya!

  • Kemudian, bancuh dengan air panas. Tahap kemanisan boleh adjust ikut suka.

  • Gaul laju-laju sehingga susu sakata. Tambahkan air dan sejukkan dalam peti atau masukkan ais ketul. Siap!

Siap untuk dihidang! Seronok minum musim panas macam ni. Sejuk je lalu kat tekak. Kalau tak nak susu tu berkeladak, kena bancu dengan air panas dulu tau. Kacau laju-laju barulah susu tak pecah nanti.

Kalau dah bancuh dengan air panas tetap berkeladak juga, mungkin sebab faktor sukatan susu. Kalau nak guna sukatan resepi ni lagi mudah. Semoga resepi air oren ala vitagen ini bermanfaat buat kita semua.

Takde sukatan khas untuk resepi ini. Tahap kemanisan boleh adjust sendiri je. Kalau suka manis bolehlah lebihkan kedua-dua sukatan bahan ini. Dah tak perlu guna gula lagi sebab susu pun dah manis.

Selamat mencuba! Semoga bermanfaat, Share kepada yang lain juga ya.

Sumber : Kongsi Resepi

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

Jemput sini JOIN GROUP

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *