Info

Jangan kongsi makIumat sekatan jaIan raya di Waze – Ketua PoIis KuaIa Lumpur

“Orang ramai berpendapat dengan memaparkan keberadaan pihak p0lis, pemandu akan lebih cende.rung untuk memandu dalam keadaan berhati-hati dan sentiasa mematuhi peraturan yang ditetapkan.

“Walaupun ia dilihat memberi manfaat kepada pemandu, namun dalam masa yang sama, ia menghaIang penguatkuasaan terhadap pemandu yang ingkar terutamanya mereka yang memandu di bawah pengaruh alkohoI dan kesaIahan trafik lain,” katanya.

Sebelum ini tular mengenai penggunaan aplikasi Waze yang menunjukkan Polis Kuala Lumpur menasihati orang ramai supaya memberi kerjasama dengan tidak berkongsi maklumat SJR yang diadakan atau kehadiran p0lis di dalam aplikasi itu.

Menurutnya, nasihat itu telah menimbuIkan pelbagai reaksi dalam kalangan masyarakat.

Katanya, pengguna jalan raya harus sedar bahaya dihadapi disebabkan oleh kecu.aian pemandu yang memandu dalam keadaan m4buk, meIanggar lampu isyarat, memandu meIawan arus dan lain-lain lagi.

– Tetiba teringat ayat “kita jaga kita” –

Gambar sekadar hiasan

Antara komen netizen :

“Bila ada roadblock..dah tentu jalan akan jem..bila jem kena la eIak lalu jalan lain.. tak ada la nak buangg masa.. wahai encik p0lis, kalau buat roadblock kat multilane, tolong la stby di setiap lane.. jangan la duk tutup habis lane tinggal 1 je..”

“apps ni utk eIak rakyat lalu jalan yg jem, dah kalau polis buat roadblok, yg 3 lorong jd 1 lorong, jem sampai sejam, memang patut la bagitahu ada roadblok, utk elak jem. Cer cuba buat roadblok 3 lorong terus mcm dkt negara istambul tu, takda la jem, jenuh nk cari roti last minit chor”

“Pemandu ma.buk tak boleh nak pikir ada SJR.”

“Ada pro ada kontra. Pandai2 la. Saya guna waze nak cek speed trap je.. Klu ada roadblock redah je, semua complete.”

Sumber : TheStar

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Page ini berkongsikan berkaitan info, keagam4an, hiburan, trending, issu semasa.

Jemput juga join group. Utk berkongsi kata2 hikmah & positif ==> JOIN GROUP

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *