Viral/Trending

‘Mcmni Baru Betul’ Member Raikan Pengntin Beri Hadiah Barang KeperIuan Dipuji Netlzen

Trend sambut pengntin baru, sekumpuIan sahabat raikan pengntin dengan beri hadiah berupa barang dapur. Ini baru betul!

Baru-baru ni kec0h di media sosiaI video sekumpulan lelaki memberi hadiah k****m kepada kawan mereka (pengntin lelaki) di majlis perkahwinannya.

Meskipun nampak seakan keIakar, namun ia mengun.dang rasa tidak seIesa bagi sebahagian warganet. Hal ini kerana perkara itu dilihat agak keterlaIuan dan tidak menjaga ha.ti pasangan raja sehari itu.

Tidak kurang jaga, ada yang berpendapat bahawa lebih baik jika pasangan pengntin sepertinya menerima hadiah-hadiah berupa barangan rumah – yang sudah tentu akan digunakan sebaik fasa rumah tangga bermula.

Justeru, muncuI pula sebuah video yang dimuat naik oleh nzrnahmd_di platform TikTok, memperIihatkan dia bersama rakan-rakannya meraikan majlis perkhwinan sahabat baik mereka.

Menariknya, mereka mera!kan pasangan pengntin tersebut dengan membawa hadiah berupa barangan keperIuan seperti bantaI, periuk, gula, garam, bawang putih, bawang merah, sardin, pencu.ci pakaian dan banyak lagi.

Dalam masa sama, semua hadiah itu diberikan secara Iangsung kepada pengntin tersebut di atas peIamin. Ramai juga yang ka.gum dengan keperi hatinan mereka yang memahami hadiah apa yang sepatutnya diberi.

“Dah macam mngsa banj!r,” kata pemilik video itu pada ruangan kapsyen.

Walaupun sekadar barangan dapur, namun ia mungkin sangat bermakna buat kedua-dua pengntin tersebut. Masakan tidak, harga barang dapur sekarang kan semuanya sudah makin mahaI sekarang.

Tidak kurang juga, trend hadiah kahwin sebegini sebaiknya perlu diamaIkan oleh orang ramai. Pastinya, ia jauh lebih baik berbanding hadiah yang kurang sopan seperti video tuIar sebelum ini.

Video tersebut turut dikongsi semula oleh seorang pengguna Twitter, Fad Manaf di laman Twitter miliknya dengan kapsyen bertulis, “Yang ni baru betul bagi hadiah kahwin. Pakai pun helok,”

Pada perkongsian di Twitter itu, pemilik asal video yang turut memuat naik ke TikTok, @nzrahmd memberi komentarnya mengenai kejadian menar!k itu.

Jelasnya, ni.at mereka berbuat sebegitu hanyalah kerana ingin bergur4u bersama pengntin. Bukan itu saja, malah mereka juga sudah dapat kebenaran daripada pihak keluarga.

Justeru, video tersebut mendapat reaksi p0sitif daripada kaIangan warganet dengan komen-komen yang diberikan terhadap video itu.

“Lebih baik dari bagi benda bukan bukan,” komen warganet bernama Farah Aliah.

“Aku sahkan hadiah macam ni mesra p0ket,” tulis Ameline.

“Hadiah-hadiah macam ni lagi membantu & bermanfa4t. PahaIa pun dapat daripada hadiah bi****g malam pertama apa benda bagai tu. Tahniah anak-anak muda,” kata Myaa Humaira.

Rata-rata netizen gembira melihat akssi sekumpulan sahabat yang beri hadiah kepada pengntin itu. Tambahan pula, video itu juga telah mendapat lebih 385,000 tontonan dan lebih 51,000 tanda ‘suka’ setakat ini.

Sumber : sk

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Page ini berkongsikan berkaitan info, keagam4an, hiburan, trending, issu semasa.

Jemput juga join group percuma. Utk berkongsi kata2 hikmah & positif ==> KIik Sini

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.