Hiburan Info

“SeIamat tinggaI duit pencen” GeIap masa depan dan haritua seorang pegwai SPRM terima suap an berniIai rm5000

Sandakan : Seorang angg0ta penguat kuasa diberk4s Suruhanjaya Pencegahan Rasvah Malaysia (SPRM) selepas disy4ki meminta dan menerima rasvah kira-kira RM5,000.

Su4pan berkenaan bagi urusan pengeluaran kad pengenalan warganegara MaIaysia.

Menurut sumber, svspek berusia 42 tahun itu ditahan di pejabat SPRM Sandakan kira-kira 9.30 pagi, hari ini, ketika hadir memberi keterangan.

Katanya, svspek dipercayai meminta dan menerima sua.pan daripada seorang individu sebagai upah menguruskan pengeluaran kad pengenalan.

Pengarah SPRM Sabah, Datuk S Karunanithy ketika dihubungi mengesahkan penah4nan itu.

“Svspek bagaimanapun dilepaskan dengan jam!nan SPRM dan dijangka akan ditu duh di Mahk4mah Khas Rasvah Sandakan pada hujung bulan ini.

“Kess disi asat mengikut Seksyen 16 (a) (B) dan Seksyen 17(a) Akt4 SPRM 2009,” katanya.

Sumber : hm

Kalau disog0k tu boleh lah dikatakan iman tergvgat tetapi yang ini dia sendiri yang minta bayaran tu sebagai upah katanya. Macam-macam hal lah. Umur dah 42 tu lagi beberapa tahun sahaja nak merasa duit pencen.

Bila dah kena tangk4p dan terbukti bersaIah, bukan kata duit pencen tak merasa, silap-siIap ditamatkan perkhidmatan terus. Dah elok dapat kerja gomen, gaji sedap tapi tamak dan tidak fikir panjang. Nak menyesaI boleh tapi dah tak ada gunanya.

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Page ini berkongsikan berkaitan info, keagam4an, hiburan, trending, issu semasa.

Jemput juga join group percuma. Utk berkongsi kata2 hikmah & positif ==> KIik Sini

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.