Info Selebriti/Artis

(video) “Boleh ke tak?” Kevin Zahri ditegur peminat selepas cium anak kat mulut

Pelbagai jenis gambar yang dikongsikan oleh orang ramai sempena dengan kedatangan lebaran. Ada yang memuat naik gambar bersama keluarga dan ada juga yang mengabadikan momen indah bersama rakan-rakan.

Jurulatih kecergasan terkemuka, Kevin Zahri juga tidak terlepas daripada melakukan hal yang sama.

Cuma, perkongsian sekeping gambarnya di Facebook menerima kritikan daripada segelintir netizen apabila memperlihatkan dia mencium bibir anak lelakinya, Rafael Zahri.

Menerusi salah satu komen di Facebook, netizen memberitahu yang cium bibir anak adalah satu hal yang diIarang.

Ada juga yang meninggalkan respons mencium bibir anak sebagai perlakuan yang tidak molek untuk dikongsi.

“Anak besar tu tak elok lah cium kat mulut. Tak diajar budaya dan ag4ma ye? Saja jer nak cakap sebab nampak tak sopan. Bukan nak acah-acah baik atau ahli syvrga.”

“Tak Diajar Budaya Dan Agama Ye?” - Kongsi Gambar Cium Anak Lelaki Di Bibir, Kevin Zahri Dikritik Netizen

“Jangan normakan cium mulut anak macam ni. Maaf sekadar tegur.”
Bagaimanapun, ada juga yang melihat tindakan Kevin itu sebagai satu perkara yang normal.

“Beautiful. Ibu saya selalu cium kami adik-beradik ketika kecil seperti ini. Kamu yang fikir ia j!jik pasti mempunyai pemikiran yang k0tor.”

“Seronok baca sebahagian komen. Bagus Kevin tunjukkan kasih sayang terhadap anaknya. Anaknya akan membesar dengan menyayangi dan menghormati orang dewasa dan membawa kasih sayang yang serupa terhadap keluarganya. Well done Kevin.”

Video :

 

Jurulatih kecergasan dan pakar pemakanan popular Kevin Zahri mengakui dirinya menghidap masaIah tulang belakang bengk0k atau dipanggil sc0liosis..

Akibat daripada masalah tersebut, Kevin memberitahu dirinya mungkin beris!ko untuk berkerusi roda menjelang usianya 40 tahun kelak.

“Saya didiagnos sc0liosis sejak lahir dan dikatakan akan menggunakan kerusi roda pada usia 40 tahun.

“Dengan rasa rendah diri, kini saya berusia 42 tahun dan sentiasa berjaga-jaga dengan kondisi diri,” katanya.

Kevin mendedahkan perkara tersebut apabila diajukan pertanyaan oleh peminatnya yang mahukan kesahihan cara yang betul untuk melakukan senaman sekiranya punyai masalah terbabit.

Pada masa sama Kevin turut memberikan tips berguna tentang cara bersenam bagi yang mempunyai masalah mild scoliosis.

“Sukar untuk komen ‘sederhana’ itu mungkin tahap awak atau saya tak sama. Jika tidak pasti adalah lebih baik merujuk physician atau d0ktor.

“Jika tidak, bergantung pada kemampuan dan pengalaman. Mulakan dengan perlahan-lahan dan jangan berhenti dalam memperjuangkan kesihatan dan kehidupan berkualiti,” tambahnya.

Kevin Zahri Kongsi Tips Nampak Kurus Ketika Bergambar Di Hari Raya

Sempena kedatangan Syawal, selebriti kecergasan terkenal, Kevin Zahri berkongsi tips dan panduan untuk mereka yang mahu tampil lebih ‘kurus’ dalam gambar walaupun belum kurus.

Menariknya, teknik tersebut sangat mudah untuk diikuti dan boleh dilakukan tanpa sebarang aplikasi menguruskan badan atau pun ‘filter’.

Kevin berkongsi perkara tersebut menerusi video berdurasi lebih dua minit yang telah dimuat naik di laman Facebook miliknya.

“Dalam sehari dua ini ramai akan bergambar dengan baju-baju yang cantik. Sudah semestinya you wanna look your best.

“MaIangnya photos always make one look bigger dari sebenar dan mungkin some of you belum capai berat badan yang diharapkan.

“Jadi sebab saya memang minat fotografi, saya ingin kongsi beberapa tip mudah yang anda boleh amalkan untuk nampak lebih kurus dalam gambar walaupun belum kurus.

“Note: of course its NOT about looking “kurus kering” dan “kurus” perhaps bukan lah istilah yang sesuai (mungkin langsing / fit lebih sesuai) tapi saya rasa you get the point.

“Again selamat hari raya kepada semua dan selamat bergambar yang nampak #lebihkuruswalaupunbelumkurus,” tulis Kevin.

Setakat ini, video menarik tersebut mendapat hampir 6,600 perkongsian dan 238,000 tontonan.
Teks oleh: Kamaruddin Razak

 

Sumber : gempak / liveconnection24

Leave a Reply

Your email address will not be published.