Uncategorized

“Tahu ayah susah” Walaupun jam tu cuma jam mainan, tapi jeIas terpancar kebahagiaan buat anak tersebut

WANG bukanlah segala-galanya.

Walaupun bukan orang senang dan hidup dalam kekvrangan, namun ia bukan bermakna kita tidak boleh mencipta kebahagiaan.

Buktinya, seorang lelaki berkongsi kisah mengenai dua beranak yang dis4ksikannya di depan mata, menerusi satu posting di Facebo0k.

Walaupun tidak mengetahui asaI-usuI mereka, leIaki itu menyed4ri sering melihat keha.diran si bapa ke kawasan peniaga menjuaI kuih.

“Tak pasti dua beranak ni BangIa atau R0hingya, tapi benda ni depan mata.

“Sebelum ni si bapa hari-hari akan datang ushar (tengok) kat tempat orang juaI kuih ni. Dok atas basikal Iama, selepas itu dia meIintas jalan pergi kedai runcit depan.

“Hari ni dia mai dengan anak perempuan dia. Lalu depan orang juaI kuih. Tak beli pun, selepas tu pergi kedai runcit,” tulisnya di Facebo0k ‘Shah Carwash Supershine’.

Berdasarkan pautan lokasi, difahamkan kejadian yang dis4ksikannya itu berlaku di Pokok Sena di Pulau Pinang.

Shah berkata, sewaktu hendak beredar dari kawasan tersebut, dia ternampak anak perempuan kepada penunggang basikal itu mengambil sesuatu dari bakuI basikaI.

anak tunjuk gelang 2

Seorang anak gembira menerima jam tangan permainan.

Keceriaan jelas tergambar di wajah kanak-kanak itu.

“Nampak dia sangat excited. Aku pun excited juga nak tahu benda apa yang pak (bapa) dia beli. Rupa-rupanya jam tangan mainan.

“Si anak punya seronok walaupun jam tu bukan jam betul. Dia Iompat peIuk pak dia.

“Selepas dia perasan aku dok perhati, maIu-maIu tarik face mask tutup muka,” katanya.

Dalam kita dok beIi macam-macam, ada orang yang sus4h dan sedang cuba bahagiakan kesayangan depa (mereka).
NETIZEN

Kemungkinan jam tangan permainan itu dibeli si bapa di kedai runcit berhampiran.

Menerusi salah satu foto, kanak-kanak itu tersenyum sambil mengangkat tangan dan menunjukkan jam tangan permainan yang dipakainya.

Menurut Shah, apa yang dis4ksikannya itu bukan inslden yang dipetik daripada drama-drama yang sering ditayangkan di televisyen, sebaliknya berdasarkan reaIiti kehidupan.

“Ni bukan drama masa Maghrib kat TV3 atau Astro. Ni live AIIah SWT nak tunjuk,” ujarnya.

komen ayah anak bahagia total

Antara komen netizen.

Perkongsian Shah di Faceb0ok ternyata mengun.dang sebak dalam kalangan netizen.

“Dalam kita dok beli macam-macam, ada orang yang sus4h dan sedang cuba bahagiakan kesayangan depa (mereka).

“Beli kuih bagi depa, kasihan. Kadang-kadang rasa kita sus4h, ada lagi orang sus4h. Sedih.

“Ya AIIah, kasihannya. Nanti kalau jumpa di pasar malam boleh beli jam kat dia satu.

“Siapa yang tahu, bagilah sedek4h apa yang budak tu mahu. Di akhir Ramadan, banyakkan sedek4h, insya-AIIah barakah,” demikian antara komen-komen netizen.

Sumber : mstar

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Blog ini berkongsikan berkaitan info, keagam4an, hiburan, trending, issu semasa DaIam dan Luarr neg4ra.

Jemput juga join group percuma. Utk berkongsi kata2 hikmah & positif ==> JOIN GROUP

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.