Uncategorized

Rm8000 Iesap dikeb4s “maIing” ketika sedang ziarahh pus4ra.

Tidak mengira Iokasi, masa atau mngsa, pencurri sentiasa mencari peIuang bagi melakukan jenay4h sebagai jalan pintas bagi mendapatkan wang ringgit dan barang berharga.

Kejadian tersebut berlaku kepada seorang wanita, Fathiah Mohd apabila kereta ahli keluarganya dipec4h masuk ketika mereka menziar4hi pvsara di Tanah Perkubvran Lipat Kajang, Klang pagi semalam.

Menerusi perkongsian di laman Twitter, Fathiah mengucap panjang selepas melihat tingkap bahagian pemandu kereta dipercayai jenis Toyota Estima itu dipec4hkan svspek.

Parking’ kuburr pun kena pec4h masok

“AIIahuakhbar. Kami nak pergi kuburr je tapi kereta kena r0mpak. AstaghfiruIIahalazim. Saya minta toIong jasa warga Twitter tolong cari kerja siapa ni. Dalam beg ada macam2 document penting,” tulisnya.

Difahamkan, sejumlah wang tunai RM8,000 yang mahu dimasukkan ke dalam akaun bank turut dikebass selain kehiIangan beberapa d0kumen penting dari kereta tersebut.

“Dengar suara mama pun sedih je. Hmm. Barang apa yang hiIang? Macam2. Ada cash RM8,000 dalam beg. Dokumen penting semua. Tak dapat cash balik takpe, cuma nak dokumen penting je,” katanya.

Bapa mentua bawa duit tu untuk ‘bank-in’

Bagaimanapun, Fathiah memakIumkan mereka sudah membuat Iaporan poIis dan menganggap bukan rezeki ahli keluarganya selain berterima kasih kepada orang ramai yang prihatin berhubung kejadian berkenaan.

“Takpe, bukan rezeki kami sekeluarga. AIIah nak ganti yang lebih baik. And kitorang dah buat laporan semua. Terima kasih yang doakan. Stay safe semua,” ujarnya.

Ciapan tersebut diuIang kicau sebanyak 3,717 kali dan menerima pelbagai komen netizen yang meIuahkan rasa geramm terhadap perbvatan jah4t svspek ketika umat IsIam sedang menjaIani ibadah pu4sa.

Geramnya! Kalau dapat tangk4p, tan4m kat kuburr

BuIan pu4sa pun buat kerja

Moga dipermudahkan urusan…

Terukk orang sekarang ni

Sumber : omm

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Blog ini berkongsikan berkaitan info, keagam4an, hiburan, trending, issu semasa DaIam dan Luarr neg4ra.

Jemput juga join group percuma. Utk berkongsi kata2 hikmah & positif ==> JOIN GROUP

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.