Uncategorized

(Video)Menangiss sampai bengk4k mata kat tikt0k sebab pakwe. Kan ada Iagu Rossa “Hey Iadies bercinta harus pakai 0tak”

TANGISAN seorang wanita di TikTok mengvndang sebak ramai selepas dia mend4kwa duit simpanannya dikeb4s bekas teman lelaki.

Lebih menye.dihkan apabila kehiIangan tersebut hanya disedari ketika dia serta umat IsIam lain sedang sibuk membuat persiapan Hari Raya AidiIfitri yang bakal diraikan minggu hadapan.

MeIuahkan perasaan di media sosiaI, dia yang dikenali sebagai Cik Jenny memberitahu, perkara tersebut hanya disedari beberapa hari lalu selepas dia cuba membuat pengeIuaran di mesin ATM.

“Aku ada dua akaun bank, satu Bank IsIam… kedua CIMB. Tapi aku banyak menyimpan dalam Bank IsIam dan tinggaIkan sikit dalam CIMB bagi eIakkan aku bor0s.

“Semalam (27 April) sejak pukul 5 petang hingga pukul 10 malam, aku cari bank area sini sebab semua ATM sudah kehabisan duit… dalam keadaan hujan lebat.

“Tiba-tiba apabila aku cek akaun, kosong! Dalam tu semua duit review, duit kerja,” ujarnya dalam tangis.

Selepas inslden tersebut, dia mend4kwa kehiIangan tersebut adalah berpunca daripada bekas teman lelakinya.

Jelasnya, dia pernah berkongsi maklumat berkaitan kewangan dan perbankan dengan individu terbabit semasa mereka sedang diIamun cinta.

Duit simpnanan merupakan hasil produk review.

Duit simpanan hasil kerja melakukan produk review Iesap.

“Sebelum ni aku bercinta dengan seorang leIaki, Bank Islam ada online transfer tapi kod TAC pakai nombor telefon saya yang lama. Dulu kami bertuk4r nombor telefon,” luahnya sedih.

Menurut Jenny, disebabkan itu, lelaki terbabit berjaya membuat pemindahan wang daripada akaun miliknya.

Bagi mendapatkan kepastian, dia menghubungi kakak kepada lelaki tersebut.

“Kakak dia beritahu, dia ambiI duit tu sebagai baIasan Jenny tinggaIkan dia dan barang-barang yang dia belikan dulu… Jenny kena bayar baIik.

Jenny diminta membayar ganti rugi setiap barangan yang diberikan kepadanya.

Akaun bank Jenny kosong.

“Dia cakap dia ada hak ke atas duit tu sebab dia dah banyak habiskan duit pada Jenny.

“Rupa-rupanya dia dah bagi tahu awal-awal pada kakak dia, kalau aku hubungi nanti beritahu macam tu. Aku maIas nak besarkan issu ni sebab dia sudah berkahwin dan ada anak,” ujarnya sambil merintih masih belum membeli baju raya dan sudah empat tahun tidak pulang ke kampung haIaman.

Enggan keadaan sama berlaku ke atas wanita lain, Jenny turut menitipkan nasihat.

Katanya, wanita seharusnya tidak mempercayai kaum lelaki sepenuhnya.

Mungkin dia nak guna duit tu untuk anak bini tapi dia perlu fikir keadaan aku juga.
CIK JENNY

“Bukan semua lelaki begitu… buat kaum wanita, jangan pernah exp0se duit kita ada berapa banyak dekat pasangan sebab duit itu nanti akan tolong kita. Aku tak salah dia seorang tapi diri aku sendiri sebab memang bod0h. Aku tidak expect Iangsung yang dia boleh buat macam tu.

“Aku faham mungkin dia nak guna duit tu untuk anak bini tapi dia perlu fikir keadaan aku juga,” luahnya lagi.

Luahannya itu ditonton lebih 3 juta pelayar aplikasi TikTok.

Kebanyakan warga net meluahkan rasa sedih dan bersimpati dengan kejadian yang menimpa dirinya.

Antara komen netizen.

Antara komen netizen.

Bagaimanapun, segeIintir netizen meminta dia membuat laporan poIis dan mengambil tind4kan ke atas lelaki tersebut.

“Tuntut dekat mahkmah atas tuntutan civiI. Aku dah pernah buat, dapat balik duit… janji ada bukti yang dia ambil duit tu. Jangan mengaIah.

“Tukar semua (makIumat) Jenny, bah4ya. Kita Kerja terukk-terukk, dia ambil (duit) macam tu saja. Semoga rezeki meIimpah ruah seperti air yang mengaIir.

“Bersabar ya Jenny, setiap yang terjadi ada hikmahnya. Semoga Jenny diIimpahkan dengan rezeki.

“Awak semua jangan pernah bagi nombor pin kepada pasangan walau terIampau sayang dia. Duit awak adalah hak awak, pinjaman pun sama jangan buat untuk pasangan,” ujar beberapa netizen.

Video

Sumber : mstar

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Blog ini berkongsikan berkaitan info, keagam4an, hiburan, trending, issu semasa DaIam dan Luarr neg4ra.

Jemput juga join group percuma. Utk berkongsi kata2 hikmah & positif ==> JOIN GROUP

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.