Hiburan Info

(video) Kaw kaw kena troll facemask menantu PM kita.

Aduh malunya kena troll sampai macam tu sekali. Mask yang dikatakan ada cop sirim dan diperakui bukan sahaja menimbulkan kegusar4n dalam kalangan masyarakat malah menjadi bahan jenaka gara-gara video yang viral semalam. Baru tarik sikit dah pvtus? Ni ha face mask beli kat shopee selamba je angkat buah kelapa. Memang saklt perot tergelak. ( Video kat bawah ye)

Rakyat merasakan ada agenda yang tersembunyi cuba disor0kkan oleh pemimpin kita antaranya untuk mengaut keuntungan dengan tidak meluluskan penggunaan facemask selain milik menantunya. Apabila tersebar video Tokti yang ingin mengenakan facemask terbabit, tiba-tiba ianya terputvs. Bukan sekali tetapi dua kali. Perkara tersebut jelas menunjukkn bahawa kualiti facemask tersebut sangat rapuh. Namun ada segelintir netizen yang memuji keselesaan facemask terbabit seperti tidak berjerawat apabila memakainya.

Baru-baru ini, kec0h mengenai pelitup muka bukan peru.batan perlu membuat permoh0nan perakuan serta penandaan SIRIM sehingga menerima pelbagai reaksi negatlf netizen yang disifatkan ‘menyus4hkan’.

Bagi pereka fesyen terkenaI Datuk Jovian Mandagie, dia menyambut baik peIaksanaan tersebut kerana pelitup muka di bawah jenamanya sudah diperakui seIamat selain dalam pr0ses bagi mendapatkan Iogo SIRIM.

“Tak perlu panik, boleh gunakan Jovian Mask tanpa was². Cop SIRIM kami pun dah on the way,” tulisnya menerusi satu posting di laman Instagram baru-baru ini.

Jovian yang juga menantu Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, peIitup muka dihasilkannya juga telah diiktiraf oleh MedicaI Device Authority (MDA) dua tahun lalu.

Tambah bapa kepada seorang cahaya mata itu, dia meneg4skan bahawa pelaksanaan tersebut adalah Iangkah terbaik bagi mengh4puskan pelitup muka tidak berkualiti yang ‘bersep4h’ dijuaI di pasaran.

“Und4ng-und4ng Sirim dilakukan untuk banter4s pelitup muka hauk di pasaran. Terutamanya yang tak ada pengesahan MDA.
“Jadi kalau anda ada MDA atau Sirim, baru boleh jual pelitup muka. Pengguna pun boleh pilih dengan bijak,” ujarnya.

Bagaimanapun, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Alexander Nanta Linggi dalam satu kenyataan semalam berkata, pengvatkuasaan pelitup muka Sirim dit4ngguhkan dari 4 Julai tahun ini kepada 1 Januari 2023.

VIDEO

 

Sumber : omm

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Blog ini berkongsikan berkaitan info, keagam4an, hiburan, trending, issu semasa DaIam dan Luarr neg4ra.

Jemput juga join group percuma. Utk berkongsi kata2 hikmah & positif ==> JOIN GROUP

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.