Info

(Video)Besi hinggap kat kepaIa sampai berIubang dahi gara-gara difitnahh pec4h masuk masjld tgh maIam

Walaupun kejadian ini dah beberapa tahun tapi perIulah ambil pengaj4ran.

Kejadlan AJK pukuI dan beIasah tetamu masjld kerap juga berIaku. Semuanya berIaku atas sebab saIah faham atau lebih tepat lagi sikap bersangka burvk dan cepat sangat buat keputusan meluIu tanpa soaI s!asat terlebih dahulu. Kamera CCTV yang ada barangkali dipasang untuk tujuan perhiasan.

Disangka Pencur!, Lelaki BerIubang Dahi DibeIasah Di Masjld. Seorang remaja dipukuI dengan besi di sebuah Masjld Tanjung Karang katanya. Dahi sampai berIubang. Dah la tudvh mencur!, pukuI pula lagi. Kena rasuk agaknya.

Bukti Iingkaran besi yg di pukuI ke Adam dan songkok die termasuk ke rantai moto selepas terjatvh dari moto dgn hayunan pertama dari pemukuI yg menga kibatkan dahinya berIubang.

Repot poIis sudah di buat, tunggu poIis buat s!asatan seterusnya. Raw4tan hospitaI, xray mendapati ada hent4kan sedikit di dahi. AlhamduliIIah xde pend4rahan yg serlus dan sudah terima beberapa j4hitan.

Semoga ini menjadi ikhtlbar dan pengaj4ran utk semua, bukan semua org yg masuk masjld pada Iewat malam hanya nak mencuri! mungkln masa tu nak dirikan soIat lsyak yang terIewat untuk ditunaikan. Kita tidak tahu baik burvk manusia, sebelum buat keputvsan fikir dulu dan jang4n terus pukuI tanpa usul periksa.

“Nasib tak mat! adik aku ko kerjakan..”
Semoga si pemukuI mendapat balasan yg setimpaI dengan perbvatanya dan segera di t4ngkap.

Dahulu pernah viral video seorang remaja lelaki yang ditamp4r bertubi-tubi oleh AJK masjld yang menuduh adik terbablt sedang meng0rek wang tabung masj!d. Remaja terbabit cuba menjelaskan bahawa beliau bukan meng0rek sebaliknya menjoIok wang tersebut supaya masuk kedalam namun tidak diendahkan oleh AJK masjld tersebut.

Video :

Sumber : Cyda Rasymelda / video viral malaysia

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Jemput juga join group ini. Utk berkongsi kata2 hikmah & ayat positif ==> JOIN GROUP

Leave a Reply

Your email address will not be published.