Semasa

(video) Kami pernah kena lagi tervk… tapi Ex student ni “bekap” prof h!na pelajar B40 dapat berbagai reaksi dari warganet.

Tular keratan video yang memaparkan seorang professor di sebuah institut pengajian tinggi yang dilabel sebagai somb0ng dan b0ngkak setelah menghina seorang pelajar yang dianggap miskin kerana tidak memiliki komputer riba.

Ekoran itu tampil seorang individu yang mengaku merupakan seorang bekas pelajar professor terbabit. Mari kita baca luahan dan komen beliau.

Nak komen sikit isu ni. Prof Dr. Ts. Roshana Takim ni juga pernah ajar kami dulu di FSPU UiTM Shah Alam. Mmg stail dia camtu, saya berapa kali kena baIing dgn White Board Eraser & marker pen, kena haIau keluar kelas sbb lewat few minutes walau bagi alasan gempa bumi skala 8, kami ex’s student yg kena maki ni jgn dihitung la, cuma zaman tu records belum canggih.

B4 ada Dr Roshana, di UiTM Perak juga ada Dr KSK di Jabatan Bangunan, sapa dari Perak jgn ckp la xkenal KSK, silap2 Roshana yg kena m4ki dgn KSK, ni lagi kalah dari WWF The Undert4ker, Big Show kaIah Roshana dia punya gila. Building Model presentation yg berapa mlm kami xtdo nak siapkan bila time presentation, ada yg KSK xpuas hati dia main c4mpak camtu je.

Kwn2 saya dlu ramai je org susah. Tapi disbbkan 2 individu yg saya sebut ni la kami bila di pasaran (dah masuk kerja) kami jadi kuat, tahan m4ki, berusaha buat yg terbaik, cuba sehabis mungkin ‘No Reason’. Rakan2 kami ramai jadi PTD, Lecturer, Construction Manager, kontraktor dll.

If tak org mcm KSK & Roshana dlu dah lama kami ada yg jadi Menteri. Ayat Roshana tu berkait ‘B40’ cuba tgk dari ‘luar konteks’, i dont think Roshana Takim nak h!na anybody termasuk org misk!n, dia tak mcm tu pun. Roshana Takim pun dari keluarga susah, ramai lecturer kami dlu dari keluarga susah zaman muda mereka. Dorg ni silap2 lagi bwh dari B40. Saya suggest Film ‘3 Idiot’ ni kpd adik2 yg masih kat IPT tu, ada kat Netflix, kalau tak beli CD cetak r0mpak, kalau tak ada HP, sambil2 kat Dobi tu ada wifi kan, ha layan jap movie tu.

 

Bapak haw4u lagi kurang ajar punya lecturer korg akan jumpa dlm film tu. Pesan saya kpd Dr. Roshana, cekaI hadapi cab4ran ini. Kpd adik ini juga, saya sokong anda. To Dr Roshana, da nak pencen ni kurangkan la sikit gar4ng tu 😁. Last but not least, if ada problem, letak tgn kat dada & sebut “All Is Well”.

Alumni Fakulti Senibina Perancangan Ukur, UiTM Shah Alam.

Komen netizen :

Video :

https://fb.watch/c3zmQf5Tat/

Sumber : fb Shaik Shaszari

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.