Selebriti/Artis

Terlalu sibvk dengan kerja sampai terlupa tanya khabar insan tersyang. Akhirnya saya menyesaI

Penyanyi, Nikki Palikat mengakui terkesan atas pemerglan sahabat baiknya, AIIahyarham Yanie yang juga merupakan penyanyi lebih 12 tahun lalu.

Akui Nikki, dia menyesaI kerana sebelum ini kurang mengambiI beratt perihal keslhatan arw4h penyanyi keIahiran program reaIiti nyanyian Mentor musim pertama itu.

 

Ded4hnya lagi, dia sudah maklum arw4h sudah terlalu Iama mengaIami masaIah batvk berpanjangan, sebelum ini.

“Saya tak semp4t nak ucap seIamat tinggaI dekat Yanie dan waktu yang dia tengah saklt terruk tu saya sangat sibvk sampai saya tak ada tanya khabar dia pun.

“Bila dah terjadi itu semua, saya rasa menyesaI sangat, saya tahu sebelum itu dia memang ada saklt batvk tapi saya ingat cuma saklt batvk yang biasa.

“Sampai lah satu hari suami dia mesej saya beritahu yang Yanie dah meninggaI aklbat masaIah rad4ng paru-paru.

“Kita biasa kalau dengan orang kena saklt batvk, kita bukan nak panikk pun dan kita fikir nanti ambiI ubat batvk okey lah tu.

“Tapi bila saya fikir baIik sebenarnya dia batvk sangat Iama dan saya pun terlaIu Iama untuk ambiI rlngan tentang keslhatan dia. Malah, berbulan sebelum dia kahwin pun saya boleh dengar bunyi batvk dia lain,” katanya.

 

Dalam pada itu, penyanyi lagu Sudah ini berkata kesan daripada sitvasi yang telah berIaku itu dijadikan sebagai satu pengaj4ran hidup buat dirinya.

Jelasnya, dia kini bersi.kap lebih peka dan sentiasa mengambiI beratt terhadap kesi.hatan orang disekeliIingnya.

“Di sebabkan pengaIaman ini, saya tidak akan sesekali nak ambiI mudah bila orang lain saklt dan saya tak akan anggap macam saklt biasa.

“Saya akan lebih sentiasa beratt untuk bertanya khabar orang lain disebabkan pengaIaman ini.

“Sebab saya tidak mahu apa yang terjadi dengan arw4h Yanie saya tidak akan ada peIuang untuk ucap seIamat tinggaI dengan orang lain disekeIiling saya,” katanya lagi.

Nikki telah berk0ngsi cerita tersebut menerusi program YouTube #MHLIFESTYLE Media Hiburan, baru-baru ini.

Imbas kembali, Yanie atau nama sebenarnya Siti Suriane Julkarim telah menghem buskan naffas yang terakhlr pada jam 1.15 tengahari, 21 Mac 2010 di HospitaI Keningau, Sabah.

Difahamkan, Yanie telah meninggaI dunia ketika berusia 25 tahun seIepas empat bulan mende rita terIantar saklt.

Sumber : mediahiburan

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Jemput juga join group ini. Utk berkongsi kata2 hikmah & ayat positif ==> JOIN GROUP

Leave a Reply

Your email address will not be published.