Info Semasa

(Video)Moto boleh pergi 299kmh buat apa bawak slow2. Sekali dengan belanja pacak diorang buat.

Siapa pernah bawa motosikal besar tahulah macam mana penangannya. Baru pulas sikit dah rasa nak mel0ncat-l0ncat motornya. Lain pula yang terjadi kalau rider tu berpengalaman. Memang dia akan pulas habis lagi-lagi kalau jalan tu “lineclear”. Tapi bila dah buat macam tu, sendiri mahu ingat lah ya. Negara kita ada und4ng-und4ng.

PoIis sedang mengesa4n beberapa buah motosikal berkuasa tinggi yang didapati menunggang secara berb4haya di jambatan kedua Pulau Pinang.

Perkara itu disahkan Ketua PoIis Daerah Barat Daya, Svperintenden Kamarul Rizal Jenal yang turut memaklumkan nombor pendaftaran motosikal yang dirakam melakukan aksi ‘wheelie’ juga telah dikenal pasti.

“Satu lap0ran diterima dan kess itu dislasat mengikut Seeksyen 42(1) Akt4 Pengangkutan Jalan 1987,” jelasnya.

Ins!den tersebut adalah berkaitan video rakaman yang tuIar di media sosial memaparkan sekumpulan penunggang motosikal bukan sahaja menunggang secara berb4haya di Jambatan Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah malah dirakam melakukan ‘wheelie’.

Video berdurasi 45 saat itu menunjukkan sebuah motosikal berwarna biru melakukan ‘wheelie’ di jambatan tersebut sambil dirakam kawannya yang turut kelihatan merekodkan kelajuan lebih 285km/j.

LIHAT VIDEO

Kalau dah dapat no plet pendaftaran, owner motorlah yang kena nanti. Ha bayar jelah sam4n tu ye. Kalau buat aksi macam tu tak terjatvh dan kemaIangan tak apa. Kalau kemaIangan libatkan orang lain, dah menyusahkan orang tambah pula kalau ada yang kehilangan nywa.

Sumber : Utusan

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.