Hiburan

(Video)Kering dar4h kalau bawak Iaju sikit tadi. Selamba je diorang beracing

Babl babl babl… Itulah yang akan keluar dari mulut kita secara spontan apabila melihat haiwan yang satu ini melintas dihadapan kita. Tak tahulah mengapa mulut kita akan ungkapkan panggilan tersebut dengan penuh bersem4ngat. Boleh jadi sebab teruja. Hahahaha

Bagi masyarakat MeIayu kita, perkataan babl sangat sering digunakan terutama ketika sedang marrah atau bengang. Panggilan nama haiwan terbablt ditujukan kepada orang yang membuatkan kita pan4s hati. Betul tak?

Babl tu tak bersalah wei. Kasihan dia kita seru-seru namanya berulang kali dengan penuh sem4ngat. Nah admin belanja sekawan babl berlari melintas sebatang jalan!

Apa yang menarik perhatlan, haiwan terbablt sangatlah bijak kerana mereka melintas jalan dalam keadaan teratur lurus walaupun Iaju giIa babl!

Si perakam mesti sangat bertu.ah sambil tercengang melihat situasi larian marathon tu kan. Ingat senang ke nak nampak kawanan babl ni melintas. Biasa kita cuma nampak seekor dua sahaja. Kali ini mereka ” payong ” kita..

Suka sangat sebut namanya kan. Rasakan!

VIDEO

 

Sumber : fb jeff

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB pageĀ Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.