Info Semasa

Orang kanan SPRM kant0i seIeweng duit berjumlah Rm28juta

Kuala Lumpur : Seorang Pengvasa Kanan Suruh4njaya Penceg4han Rasvah Malaysia (SPRM) dipenj4ra tiga tahun dan dua seba.tan oleh Mahk4mah S3syen di sini hari ini, kerana menyaIahgunakan wang ramp4san SPRM berjumlah US$6.94 juta (kira-kira RM28 juta).

Haklm Suzana Hussin menjatvhi hukvman itu selepas Shahrum Nizam Baharuddin, 41, menukarr penga.kuan kepada bersaIah atas pertudvhan pilihan ketika sebu.tan kess hari ini.

Mahk4mah memerlntahkan tertvduh dipenj4ra daripada tarikh t4ngkap iaitu pada 13 September 2021.

Sebelum ini, SPRM mengesahkan pena.hanan tiga pegawainya bagi membantu slasatan dakw4an salah guna ku.asa dan penyeIewengan dalam urusan kess bekas Ketua Pengarah Org4nisasi Perisikan Luar Malaysia (MEIO) Datuk Hasanah Abdul Hamid.

Terdahulu, Pada 12 April 2021, Mahk4mah Tinggi di sini, melepas tanpa membeb4skan Hasanah daripada pertudvhan melakukan pec4h amanah US$12.1 juta (RM50.4 juta) milik kerajaan MaIaysia.

Sumber : harianmetro

Macam-macam manusia ni. Pant4ng nampak duit depan mata, habis kelabu pandangan. HaIal harram t0Iak tepi janji hidup nampak segak. Golongan yang diberi keper cayaan malah mereka pula yang lebih-lebih buat jen4yah daripada orang awam.

Bila dah jadi macam ni, makin dipan.dang rendah lah suruh4njaya penceg4han rasvah. Jangan salahkan rakyat kalau perkara ni jadi buah mulut netlzen.

Zaman sekarang nak jumpa manusia jujurr tu memang payah lagi-lagi bab duit, tetapi manusia jujurr masih ada. Nak jadi seorang yang jujurr dan ama.nah tu kena bermuIa dari diri kita sendiri.

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB pageĀ Kisah Panass

Perhatian : TIDAK dibenarkan copyright tajuk artikel, ayat share, gambar & ayat yg sama dengan pihak kami. Sedikit timbang rasa dari kalian amat dihargai untuk mengeIakkan kesuIitan buat pihak kami.

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.