Hiburan

Juri lain semua bagi markah rendah tapi ‘Tok Ti’ seorang je suka belanja markah tinggi. Ini alasan beliau kenapa buat macam tu

Penyanyi terkenal, Datuk Seri Siti Nurhaliza yang berada di posisi juri tetap Big Stage 2022 bersama komp0ser Ajai menjelaskan mengenai k0nsep penjurian terbaharu bagi program hiburan berkenaan.

Menurut Siti, barisan juri termasuk juri jemputan mempunyai kesempatan untuk menukar turun naik markah bagi setiap peserta sejvrus persembahan.

Mek4nisme tersebut dilakukan sehinggalah markah mukt4mad yang tertera ‘dikun ci.’

“Di Big stage, konsep penjurian baru bila para juri diberi peluang untuk menukar markah mereka ikut temp0h persembahan peserta sehingga lah kita ‘l0ck’ markah terakhir.

“Mereka nak penonton lihat turun naik pemarkahan yang dibuat. Saya pula biasanya lepas ambil kira komen juri-juri yang lain akan terjadilah pertuk4ran di saat akhir,” jelas Siti dalam satu hantaran yang dikongsi di Inst4gram.

Tampil memberikan pencerahan, penyanyi lagu Anta Permana ini turut berk0ngsikan video kan.did ketika sesi pemarkahan dilakukan.

Malah Siti turut mengakui penilaiannya mungkin berbeza di antara barisan paneljuri lain dan ia berdasarkan kepada pengalamannya dalam dunia seni.

“Ni la keadaan bila nak kena ‘l0ck’ markah terakhir tu. Bukan senang ye, ambil kira setiap sudut.

“Penilaian saya berbeza dengan yang lain mengikut pengalaman saya. Semoga peserta semua terus tingkatkan kualiti nyanyian & persembahan untuk minggu seterusnya,” tulisnya lagi.

Terdahulu, bagi menyvntik pembaharuan segar, buat pertama kalinya proses pemberian markah oleh panel juri akan dibuat secara langsung atau ‘live marklng’ yang mana setiap pemarkahan akan tertera di skrin LED untuk tontonan umum.

Selain Siti Nurhaliza dan Ajai, juri ped4s dan preslden netizen masih diisi penyanyi Mas Idayu dan usahawan k0smetik, Datuk Seri Vida sementara Aina Aibdul diundang selaku juri jemputan, Ahad lalu.

Juara Big Stage 2022 akan membawa pulang wang tunai bernilai RM100 ribu beserta trofi sumbangan Astro.

Sumber : mediahiburan

Leave a Reply

Your email address will not be published.