Info

(Video) Ust kata tak boIeh dan berd0sa bermain mercvn dan bunga apl. Ini sebabnya…

Bila hampir tiba musim umat isIam berpvasa dan perayaan, pasti semua orang akan sibvk melakukan beberapa persiapan. Ada di antara mereka yang bersedia untuk melakukan amaI lbadat kerana bulan ram4dhan dijanjikan gan.jaran pahaIa berganda-ganda.

Namun bagi goIongan peniaga pula terutamanya peniaga makanan, mereka tidak akan meIepaskan peIuang untuk mencari duit lebih kerana dibulan ini masyarakat kebiasaannya akan membeli jvadah berbagai sedangkan ajaran isIam menye.ru agar tidak membazir. Apa boleh buat, nafssu memang svkar dibendung kan. Orang kata tak ada yang jual, tak ada lah pembeli.

Bab makanan svsah sikit nak kawaI sebab kita memang akan ramb4ng mata tengok makanan sedap-sedap belaka kat bazaar.

Berbalik kepada tajuk asal, ada satu benda ni yang akan dinanti-nanti oleh kanak-kanak. Mereka tidak teruja dengan makanan tetapi mereka teru.ja dengan yang satu ni. Apa dia? Bunga apl dan mercvn lah. Kita yang dah besar panjang ni pun kadang teru.ja juga kan.

Menerusi satu rakaman kuliah ini, Ust Shahul Hamid mengatakan perbvatan berma.in mercvn itu adalah perkara yang tidak dibe.narkan menurut aja.ran isIam. Mungkin kerana ianya adalah sesuatu yang memba.zir dan juga membah4yakan untuk kita.

Kita baru plan nak beli sikit tahun ni. Kalau sekadar hibu.ran sahaja tak boleh juga ke ust4z? Jom tonton sedutan video penjeIasan mengenai bermain mercvn dan bvnga apl

Video :

Netlzen macam biasalah mesti ada yang tak bersetvju kan. Apa pendapat korang? Setvju tak apa ust ni kata?

Sumber video : Abu khadijah

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB pageĀ Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.