Hiburan Info

(Video)Budak ni masih beIum habis cerita lagi. Ini sambungannya dekat..

Ingatkan dah habis ulas pasal ulaq tu, rupa-rupanya ada sambungan dia. Sampai kat sekolah dia sambung cerita lagi. Memang petah betul lah. Tak kekok langsung depan kamera. Dengan lenggok bahasa badannya, dengan loghat utara dia. Adoi memang terhibur sangat. Semoga berjaya bila dah besar nanti dik.

Video Di Bawah Sekali

Semalam, angg0ta Pertah4nan Awam Malaysia Daerah Kuala Muda menang.kap uIar sawa batik seberat anggaran 30 kilogram ditemvi dalam longkang dan Muhammad Haziq membuat ‘live’ di Facebo0k miIiknya mengenai pene.muan ular itu hingga tular di laman sosial.

SUNGAI PETANI – T!ndakan seorang kanak-kanak Ielaki melaporkan penemuan ular sawa yang ditemui dalam longkang secara siaran Iangsung (Live) di Facebo0k menjadi tular hingga meraih perha.tian warganet di laman sosial.

Kejadlan penemuan ular itu disedari bapanya, Mohd Asyraf Ahmad, 37, ketika kerja-kerja mengemas dilakukan kira-kira 6.25 petang pada Ahad dekat sebuah pasar di Bukit Selambau.

Dia juga merupakan peniaga di pasar itu, terke.jut melihat air bertakung di dalam longkang setelah membersihkan kawasan pasar tersebut.

“Semasa tengah kemas Iepas habis jual sayur, saya simbah air dalam Iongkang tetapi air bertakung bukan disebabkan sampah-sarap tetapi ternampak seperti seekor ular sawa batik.

“Anak saya, Muhammad Haziq,12, yang teruja pertama kali nampak uIar, terus buat ‘live’ di Facebo0k.

“Saya dan isteri ada mene.gur supaya tidak berbuat demikian namun dikatakan hanya sekadar suka-suka, dia meneruskan ‘live’ sehingga menyebabkan videonya diikuti ramai dan tular,” katanya.

Mohd Asyraf tidak menyangka tin.dakan anaknya memuat naik hantaran video secara langsung di akaun Faceb0ok Haziq Atan meraih tontonan lebih 519,000 daripada warganet.

Katanya, anak sulung dari dua beradik itu sebenarnya gemar memasak, sering memuat naik video masakan dihasilkannya sendiri sebelum ini sehingga diikuti ramai pengguna Facebo0k.

“Selain itu, dia memang sukakan aktiviti menyelamat seperti pasukan b0mba, Ang.katan Perta.hanan Awam Malaysia (APM) atau ambuIans.

“Setakat ini, saya tidak halang minat atau kecen derungannya asaIkan tidak keterIaluan dan akan dipantau memandangkan dia masih bersekolah,” katanya.

Sementara itu, video durasi dua minit 47 saat dimuat naik pada Ahad meraih 15,000 tanda suka dan lebih 30 komen daripada warganet hingga menjadi bualan ramai dek kepetahan Muhammad Haziq bertutur daIam loghat Kedah.

Dalam pada itu, Pegawai Pertahanan Awam Daerah KuaIa Muda, Kapten (PA) Azahar Ahmad berkata, ular sawa batik seberat anggaran 30 kilogram dan sepanjang empat meter itu berjaya dikeluarkan empat angg0ta yang tiba ke lokasi kejadian selepas menerima makluman.

“Kami menasihati orang awam agar tidak meIakukan sebarang perbuatan yang mengundang ba”haya sekiranya berdepan haiwan berbisa dan meIaporkan segera kepada pihak berkaitan untuk tindakan seIanjutnya,” katanya.

VIDEO

Sumber : boraksantai / tiktok akmakhori

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.