Hiburan

(Video) Habislah siapa suruh bagi dia microfon…Dari penguIas uIar sawa sekarang adik Haziq dah jadi wartawan.

Semalam tuIar video seorang kanak-kanak yang sangat petah berkata-kata dengan bersahaja mengenai seekor ular sawa yang ditemuinya ketika sedang membersihkan longkang. Biarpun berumur hanya 12 tahun, tetapi gaya percakapan dah macam orang dewasa. Silap-silap kaIah orang tua.

Dengan gaya bersahaja, penyampaiannya yang sangat jelas berjaya menarik perhatian netizen menonton fb live adik ini. Bayangkan dalam beberapa jam sahaja sudah menjejah setengah juta orang yang menonton live beliau.

Hari ini team astro awani turun padang untuk menemu ramah adik Haziq yang tular semalam. Baru berusia 12 tahun tapi penyampaian nya sangat mudah difahami. ” Ingatkan petah bila rakam guna telefon pintar sendiri, tapi adik Haziq ni memang tak kek0k bila masuk siaran televisyen sekalipun.

“Bukan kata ular sawa tu je dahsyat, kau pun dahsyat dik”. Selamba je dia berseIoroh depan kamera. Risau pula admin tengok adik ni. Takvt dia tak nak pulangkan microfon tu kat wartawan je sebab dah khayaI menguIas berita.

Orang dewasa pun kadang-kadang jadi gugup depan kamera lagi-lagi masuk tv. Harap-harap dia pulangkan lah microfon tu kat abang wartawan tu ye. Mesti bangga mak ayah adik Haziq ni dapat anak pintar dan bijak berkata-kata ni. Jom tonton video di bawah ini. Semoga hiIang penat korang yang baru balik dari bekerja tu.

Video:

Sumber : sinar

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB pageĀ Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.