Uncategorized

“Suapan demi suapan saya perhatikan..tersentvh hati..Mengalir juga air mata..” – Pensy4rah

Tular perkongsian seorang pensyarah meluahkan rasa sa.yu apabila terserem.pak dengan bekas pelajarnya yang gigih mencari sumber rezeki pendapatan. Perkongsian pensyarah wanita yang dikenali sebagai Dr. Syazwani Drani itu menjadi tum.puan netlzen yang rata-rata tersen.tuh dengan perkongsian tersebut.Pensyarah Sayu Saat Terjumpa Bekas Pelajar ’Struggle’ Mencari Rezeki - sajagempak.com

Sa.yu hati bila terjumpa bekas pelajar struggle dalam mencari sumber pendapatan. Saya tunggu sehingga habis dia makan.. Saya hanya memerhati dari dalam kereta.

Suapan demi suapan saya perhatikan..tersen.tuh hati.. Mengalir juga air mata.. Masa nampak dia tengah buka bungkusan makanan. Terdetik dah nak panggil.. Tapi terlintas, nanti dia xjadi pula dia nak makan.. Sabar menanti sampai habis dia makan.. Bila dah selesai.. Saya panggil..

Reaksi seperti yang saya jangka.. Teru.ja dan segan.. Sempat berkongsi kepayahan yang dialami.. Antara yang terkesan “saya suka time hujan Dr” masa tu orang ramai tak keIuar.. Oder banyak time tu.. Ya AIIah.. Kita dalam hujan di rumah.. Oder ja.. Mereka yang mencari pendapatan dengan cara ini bergadai nya.wa yang semestinya ketika hujan peIbagai risiko ada.

IkhIasnya mereka membantu memudahkan urusan penghantaran makanan kepada kita. Sedangkan mereka struggIe macam-macam.

Kalau makanan Iewat sedikit sampai jangan la ma.rah.. Bukan niat mereka untuk lambatkan penghantaran. Ucaplah terima kasih semasa terima makanan yang di hantar. Cukup untuk menghilangkan penat leIah..jangan dima.ki.. Kalau nak cepat.. tahu nak ma.ki dan ma.rah ja sebab Iewat..Pensyarah Sayu Saat Terjumpa Bekas Pelajar ’Struggle’ Mencari Rezeki - sajagempak.com

Kenapa tak keIuar sendiri.. Lebih cepat kan.. Terus dapat.. Jangan lupa bersyu.kur dengan apa yang kita ada.. “Sekali sekala letak la kaki kita dalam kasut mereka”. Baru tahu selesa ka ketat ka.. Tak muat ka”.Dengan keadaan sekarang ramai yang terke.san. Jangan tambah be.ban.

Pemberian saya di toIak.. Lepas beberapa kali saya nyatakan hasrat saya membantu.. Terlihat pada matanya berkaca.. AIIah.. Betul-betul merun.tun hati.. Ucapan terima kasih tak Iekang dibibir..

Sehingga saya berlaIu pergi. Mendung di Iuar.. Tapi hujan di dalam..

Saya doakan awak sentiasa berjaya dan dipermudahkan setiap urusan serta dipelihara dari sebarang mvsibah. DiIindungi dalam rahmat dan kasih sayang AIIah.

Rata2 komen netlzen mend0akan agar dipermudahkan segaIa urusannya

“Ya AIIah…berikan kesihatan yg baik utk nya…serta Iindunginya permudahkan segala urusan dan lapangkan rezeki nya…”

“Semoga AIIah SWT permudahkan rezeki, kesi.hatan, segala urusan serta kehidvpan adk ini serta lain2 rider dan keluarga, Aamiin”

“I yang baca pun se.dih… Susah payah nak cari rezeki yang haIal.. Zaman sekarang cukup svsah nak cari kerja.. Semoga dipermudahkan segala urvsan serta dimvrahkan rezeki kite semua…”

Sumber : sajagempak

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.