Info

(video)”Ah lantak lah apa nak jadi,jadilah”.Penat menunggu tak datang-datang ini makan dia

Lain kali kalau nak parking bIok kereta orang, jangan buat perangai macam ni ye kalau tak habislah kereta kesayangan korang tu. Nasib baik dia pakai van,kalau lori tanah? Tak ke jadi lempeng kereta tu?

Betul ber4ng driver van vannete ni,tengoklah macam mana dia hent4m saga tu? Sampai dah hampir tak ada rupa. Inilah jadi kalau tak biasa parking double. Bagi yang sudah biasa, mereka mesti akan tinggalkan nota atau nombor telefon untuk dihubungi.

Sebagai pengguna jalan raya, tolonglah bagi kerjasama. Walaupun ada hal kecem4san atau alasan ‘ ala sekejap je saya parking,singgah kedai kejap je beli r0k0k ‘, kita tak tahu orang yang kita bIok tu mungkin ada hal yang sangat mustahak sampai dia hiIang sabar.

Kesudahannya jadi begini lah. Nak menyesaI pun dah tak berguna sebab nasi dah jadi bubur. Kalau dibawa kebalai mungkin pemandu van akan disam4n kerana sengaja menyebabkan ker0sakan manakala kereta yang diparking belakang van dis4man kerana menghaIang pengguna jalan raya yang lain. Tetapi apa yang pemandu van ni dapat mungkin kepuasan kot. Alang-alang lepas ger am.

Video :

“Agaknya si pemandu van dah terlalu lama bersabar menunggu tibanya si pemandu saga tapi tak kunjung tiba, bila mentaI dah k0yak ha rasakan lah kemar4hannya. Kalau tengok video ni memang jelas kelihatan si pemandu van sudah hiIang timbang rasa. Apa nak jadi,jadilah!

Rata-rata netizen bersetuju dengan tindakan pemandu van serta beranggapan ianya pengajaran juga buat orang lain.

 

Sumber : matperang

Leave a Reply

Your email address will not be published.