Info

Guna App Maps Senang Nak Tracking L0kasi Pasangan Atau Anak Bila KeIuar Rumah

Teknologi sekarang sebenarnya banyak membantu jika digunakan dengan betul. Begitu juga dalam hal meIibatkan pengesanan ahli keluarga yang tidak ada bersama dengan kita. Ada beberapa aplikasi yang boleh digunakan dan salah satunya teknik tracking.

Ini sebagai salah satu aIternatif jika berlaku kejadlan tak diingini. Sekurang-kurangnya kita beringat dan andai kata suami atau isteri dua-dua bekerja, bolehlah masing-masing tahu di mana Iokasi terkini sebelum sampai rumah.

Kadang di tengah jalan nak sampai rumah macam-macam boleh jadi. Begitu juga jika ada anak-anak yang dah besar dan mempunyai handphone sendiri, ibu bapa mudah nak kenal pasti di mana mereka berada.

Menerusi perk0ngsian saudara Firdaus Yusoff, teknik ini boleh dilakukan dengan mudah dan pastikan guna apIikasi Maps.

Harini aku nak share satu teknik tracking manusia secara Percuma. Sebab ramai sangat yang menga du suami entah ke mana, anak-anak entah ke mana. Pulak tu time cuti-cuti Malaysia, ramai-ramai jalan berpe.cah pun semua entah ke mana, tak boleh tracking.

Atau pun nak monit0r wife balik kerja on de way, kita nak masak sedap-sedap ngam-ngam dia sampai depan pintu, lauk ready atas meja dengan lilin panjang dah nyala, pun boleh. Tak ada la lilin tu dah pendek baru wife sampai rumah kan.

Tujuannya adalah untuk keb4ikan. Kalau kejah4tan, tu d0sa sendiri tanggong.

Caranya untuk install di HP anak-anak:

1. Pinjam handphone anak kejap 10 minit je.
2. Masuk app MAPS, dan ONkan location sharing.
3. Share location kepada aIamat gmail handphone kita. Selesai!
4. Selagi GPS handphone anak-anak on, dan ada data, kita boleh tengok Iocation dia orang di googIe maps handph0ne kita.

Kalau handphone pasangan pun sama la. Kena pinjam jap. Bagus untuk pantau Iokasi semasa ahli keluarga. Sama ada sewaktu pergi bercuti atau ke mana saja. Jika jadi apa-apa kita boleh tahu.

**P/S: App MAPS ye bukan GOOGLE.

Selamat mencuba.

Sumber : pama

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB pageĀ Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.