Uncategorized

(Video)Tlndakan berani saiIang king tapi tengok apa yang jadi..Memang hebat myvi ni ye tapi bersedialah dengan netlzen

Jalan raya bukan milik kita seorang dan berilah laluan jika ada kereta lain yang mahu memot0ng terutamanya di jalan raya satu lorong.

Biasanya majoriti daripada kita akan memberi laluan kenderaan lain untuk memot0ng jika kita memandu perIahan. Jalan raya dengan garis putih put0s-put0s adalah tempat yang sesuai untuk kereta memot0ng jika tiada kenderaan lain dari arah bertent4ngan.

Namun lain pula jadinya dalam video yang dik0ngsikan dalam kumpulan DashCam Owners MaIaysia. Seorang pengguna Facebo0k Fairuz Hakim berk0ngsikan kejadian sebuah kereta Perodua Myvi putih yang dilihat sengaja tidak mahu memberi jalan untuk kereta lain memot0ngnya.

Kejadlan dikatakan berlaku di Jalan Tanjung Sepat, Sepang. Dalam video tersebut, pemilik dash cam dilihat memot0ng dua kenderaan. Tiada masalah apabila memot0ng kenderaan pertama tetapi lain pula jadinya apabila dia cuba memot0ng kereta Myvi Putih di hadapannya.

Ketika kereta berkenaan sedia untuk memot0ng, Myvi berkenaan yang pada mulanya pada keIajuan biasa tiba-tiba turut sama meme cut ibarat tidak mahu memberi jalan kepada kereta di belakang untuk memot0ngnya. Terdengar suara penumpang kereta tersebut yang sedikit panik kerana sudah tidak ‘lepas’ lagi untuk memot0ng kerana sudah hampir dengan kenderaan dari arah hadapan.

Pemilik dashcam terbabit terpak.sa mengaIah dan kembali berada di belakang Myvi. Rata-rata warganet yang melihat video berkenaan menzahirkan rasa kece wa dan ma.rah mereka terhadap pemandu Myvi tersebut. Tlndakannya itu didak.wa boleh menyebabkan kemaIangan kepada kenderaan lain dan bernasib baik pemilik dashcam tidak terus meme cut dan mengalah kepada Myvi putih tersebut.

VIDEO:

Ada warganet yang memberi pandangan perkara seperti ini juga merupakan salah satu contoh buIi di atas di jalan raya.

Pandangan Warganet Berhubung Kejadian Ini.

“Myni ni mmg xkenal orang king katakan so jen tera kena kentaI kalau nak ciIok dia..”

“Ramai macam ni…aku dah banyak kali dah kena..sampai nak bertumb0k pun pernah..bila kita nak pot0ng saja tekan minyak tak nak bagi potong..jenis manusia hati busuk..”

Pengajarannya, sentiasa bertimbang rasa kepada pengguna jalan raya yang lain kerana semua pengguna mahu tiba ke destinasi yang dituju dengan selamat.

Sumber : mytvviral

Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yg diberikan oIeh pembaca kami. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.