Info

Puteri Balqis mula persoal kalau tuhan tu memahami kenapa nak halang pula

Menurut seorang netizen,beliau beranggapan hal ini terjadi disebabkan pengaruh sekelilingnya.

Balqis : Suka kak!!!! Tapi saya tak pandai main gasing~~say beli ni untuk kawan2 kat sekolah dan ibu~~~”

Saya: Ye ke? Meh akak tunjuk cara main gasing~~”

(Beriya la saya pun main gasing kat depan kaunter, ajar die step by step nak main gasing)

Kemudian Balqis berlari lagi mencari cenderahati kraf lain untuk dibeli……hanya kanak2 normal yang masih belum mengenal dunia dewasa……datang PA die kat saya bila tengok interaksi antara saya dan Balqis……(geli geleman bila ingat balik makcik tu)

PA: You tak kenal ke princess ni?? You takkan la tak tahu sapa dia?

Saya ye puan? Kenapa puan tanya macam tu?

PA: ye la….princess kan popular, jangan layan die macam budak2 sangat, die kene belajar macam mane nak berhadapan dengan orang dewasa sebab dia berurusan dengan dunia seni, banyak cabaran…..

Saya Ala puan, sekali sekala die nak seronok jugak jadi budak………

(Dalam pada saya cakap macam tu, PA tu tegur Balqis yang terkinja2 berIari…..tegur suruh tarik rambut ke tepi, betulkan kaki seluar die yang terangkat sebelah dan pesan jangan berIari sangat sebab ramai orang perhati…..mmmmm)

Saya mula meny4mpah dengan PA

Lepas tu, beriya la PA tu nak amik gambar saya dan Balqis dan katenye buat kenangan pada saya sebab lepas ni “payah dah nak jumpa princess ni”

Lepas membayar barang yang dibeli, Balqis sengih2 macam budak2 normal lain dan cakap “time kasih kak ajar main gasing, xdak sapa nak ajar saya main, xdak can….”

Saya senyum je dan lambai tangan bile die trun dari kedai…….

Dunia yang mer0sakkan Dewasa yang meracun!

Saya tak hairan bila Balqis berubah macam ni….die dip4ksa bejalan mengikut rentak dewasa, dip4ksa menari mengikut acuan dunia bila die masih mahu bermain dan berlari…..

Tuhan bagi peringatan dan masa die berehat dan menikmati dunia kanak2 dengan menguji dengan penyaklt tapi dunia masih meletakkan label pada beliau……belum kira masalah keluarga dan isu ibunya…..

Dewasa dah rampass dunia kanak2 dari dia……sekarang dewasa juga bertanya kembali apa masalah

 

Nama Puteri Balqis kembali disebut selepas menitip pesanan di Instast0ries ditujukan khas buat ha.ters yang pernah mence.muh dia dan ibunya suatu ketika dahulu.

Beberapa siri hantaran dalam sesi soal jawab di Instastories terkini menarik perhatian penulis.

Antaranya adalah pendapatnya terhadap MusIim yang meminati kaum sejenis.

“Tuhan itu dwibahasa, jadi Dia memahami pelbagai bentuk kasih sayang.

“Terlalu banyak kebe.ncian disebarkan, kenapa nak halang cinta terakhir ini?

“Percaya pada Sang Pencipta, kalian wujud untuk berkasih sayang,” jawabnya.

Kredit foto: IG

Masih ingat perkongsian hidupnya menerusi program Bersamamu TV3? Dia menegaskan bahawa dirinya tidak pernah meny.esal kerana dari situlah dia mengenali siapa kawan, siapa la.wan.

Kredit foto: IG

Puteri Balqis turut berkongsi keadaan kesihatannya terkini yang masih dalam proses untuk sembvh, namun sudah berhenti mengambil st.eroid dan u.bat-u.batan sebaliknya beralih kepada ra.watan berasaskan bahan semula jadi.

Kenapa nak Iarang cinta h.omos.eks.ual? Lain macam betul Aqish sekarang.

PAKAR Pedlatrik dan Neonatologi, Pusat Pakar Swasta Universiti Teknologi Mara (UiTM) Dr Masri Muhamed mengesahkan pelakon kanak-kanak, Puteri Balqis Aziz tidak menghidap k4nser seperti yang didakwa sejak beberapa tahun lalu.

Beliau berkata demikian dalam program Bersamamu yang ditayangkan di TV3 semalam. Terdahulu, Harian Metro melaporkan Puteri Balqis memilih menulis puisi dan menjualnya di jalanan bagi menampung kehidupannya seharian.

Puteri Balqis bersama ibunya, Norashikin Mohd Aziz berulang-alik dari rumah mereka di Setia Alam, Selangor ke beberapa lokasi di ibu negara untuk menjual buku puisi yang dihasilkan.

Masri berkata, dia menjalankan beberapa ujian termasuk ujian d4rah untuk mencari punca penyaklt yang dihadapi pemenang anugerah Pelakon Wanita Terbaik Drama Anugerah Skrin 2014 itu.

“Apabila saya jalankan segala ujian klinlkal, saya tak dapat berikan satu kesimpulan apa masalahnya. Jadi, saya teruskan dengan pelbagai ujian d4rah kerana dia kelihatan sangat pucat.

“Saya tengok kandungan hem0gl0bin dalam dar4hnnya sangat rendah, jadi saya jalankan ujian lain untuk fungsi hati dan buah pinggang. Selepas semua kajian dilakukan, saya mendapati dia tidak mengh!dap k4nser, tetapi masalah berlainan,” katanya.

Namun, ‘masalah berlainan’ yang dimaksudkan masih lagi menjadi tanda tanya.

Sehingga kini, Balqis yang lebih mesra disapa dengan panggilan Aqish masih lagi mengalami muntah darrah sejak penyak!t itu mula menyerangnya pada 2018.

Kisah Balqis mula mencurl perhatian ramai selepas melihat mengenai kehidupannya yang kini hanya berdua bersama ibunya selepas wanita itu berp!sah dengan suami sejak empat tahun lalu.

Sumber : OMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published.