Info

“Mohon doakan” Mungkinkah masih ada sinar harapan untuk Medinaku sayang?

Petaling Jaya : Terdahulu, Seorang bayi perempuan berusia setahun dua bulan memerlukan doa orang ramai bg kesembvhan penyaklt k4nser 0tak yg dihadapinya.

Nur Medina Aisyah Binti Shafaruddin dikes4n menghldap masaIah 0tak jenis Medull0 Blast0ma selepas mempunyai masaIah pada mata belah kiri sejak Medina berumur 11 bulan.

“Sy dapat tahu anak saklt sejak awal bulan 8. Tp sy dah perasan ada yg tak kena dgn mata kiri anak sy sejak hujung bulan 7. Mata dia tiba2 sebelah kiri jd layu mcm kene glgit semut”, katanya.

Nur Adila Zabidi,33 dan suami, Shafaruddin Samion,49 bersama anaknya Nur Medina Aisyah
Nur Adila Zabidi,33 dan suami, Shafaruddin Samion,49 bersama anaknya Nur Medina Aisyah

Surirumah itu berkata, pada mulanya dia terkejvt apabila dimaklumkan anaknya bermasalah kerana melihat keadaan anaknya yg normal & aktif seperti bayi yg lain.

Perkembangan Terkini Medina

Luahan mama anak syvrga ini sangat meruntun jiwa kita semua. Sem0ga diberikan kekvatan buat Nur Adila dan suaminya.

“AIIahuakbar berat rasanya utk share berita terkini tentang medina anak syvrgaku. 5 hari duduk dlm icu. Tup2 hari isnin dpt panggilan dari h0spital minta sy dan suami dtg pagi selasa seawal 8am”

Medina sebelum masvk ICU
Medina sebelum masvk ICU

“Doc nak jumpa katanya. Ntah knp hati tak sedap sejak dpt call tu. Mlm tu dah start menangis fikir yg bukan2. Teringat kisah2 mak2 pesakit k4nser yg lain share sblm ni”

“Pagi selasa tu tepat pkl 8am sy muncul di icu. Dalam bilik tu semua doc yg merawat medina semua dah ada. AIIAH…”

“Sy dah mula sayu dan terketar2 apakah masanya dah tiba. Pandangan doc pun nmpk lain sgt dari biasa. Seolah2 nak menenangkan kita dgn berita yg bakal terima.”

“Doc bagitahu keadaan medina sangat tidak baik disebabkan pernafasan dia tidak normal lagi. Dgn cara dia bernafas tidak akan dpt support utk hidvp. Skrg medina gunakan ventilator sepenuhnya.”

Nadi dr0p sampai 44
Nadi dr0p sampai 44

“Setiap hari mereka cuba cabut venti nak tgk medina mampu tak bernafas sendiri. Tp setiap hari juga sama keadaannya. Doc cakap otak yg kawal pernafasan dia dah ced3ra dan takkan pulih lagi😢”

“Doc hanya bg masa seminggu utk sy buat keputusan sama ada nak bawa blk medina atau nak dia hembuskan nafas di h0spital.”

“Tp sy dah deside nk bawa dia balik selasa tu. Atleast semua boleh tgk dia jumpa dia. Mereka akan cabut venti selasa tu. Harap medina mampu bert4han sampai ke rmh.”

“Ya AIIah selama ni aku hanya belajar utk redha yg anakku saklt. Tp aku belum sempat belajar redha utk melepaskan dia. Patutlah Kau jarakkan aku dgn anak aku baru2 ni. Rupa2nya nk suruh aku belajar jauh dari medina😭 buat selama2 lamanya.”

“Anakku medina mama minta maaf mama dah cuba yg terbaik. Tp kalau medina dah tak mampu Iawan takpalah nak. Mungkin medina dah tak sabar nak masuk syvrga.”

“Kamu anak yg baik. Saklt pun kamu tenang je tak banyak ragamm tak nangis pun. Mama pun tak sanggup tgk kamu tanggvng saklt lagi.”

“Andai ini takdirnya mama akan belajar redha.”

“Buat semua yg banyak membantu medina yg bg sumbangan baju2 kpd medina maaflah medina tak sempat pun nak pakai baju2 tu semua😭”

“Sy mohon d0a kalian buat medina agar dipermudahkan segala urusannya dunia dan akhirat. Semoga AIIah membalas segala kebaikan semua dgn pahala yg besar Aamiin Ya Rabbal Alamiin”

#c4nserflghter
#medull0blast0ma
#saatsaatakhir

AIIahuakbar. Berat mata memandang ber4t lagi bahu yg memikuInya.

Rata2 kenalan Adila mend0akan agar diberikan kekvatan buat mereka.

“AIIahuakbar…Ta kvat hati ni 😭Moga ada keaj4iban buat baby medina. Kurniakanlah kekvatan, ketab4han buat Diela & pasangannya untuk menghadapi ujlan darimu ya AIIah 🤲🏻😢”

“Semoga AIIah beri ketab4han buat sahabat Diela & suami..kena redha…AIIah syg kau..lebih² lagi Medina..dia memang anak syvrga yg hebat…berbaik sangka dgn ketentvan AIIah…semua dah tertuIis..AIIah sebaik² perancang..dah puas kita menangis sesama semalam..kau kvat la..ko ade AIIah..ko dah ade anak syvrga yg mend0akan kau..sungguh AIIah syg kau..Ya Rabb berilah kekvatan buat sahabatku menempvh hari² yg mendatang dgn tenang..permudahkan la segala urusan sahabatku..berilah yg terbaik untuk dia dan medina..Aamiin..be strong..🤍🤲🏼”

Admin tidak bertanggungjawab ke atas komen yg tidak relevan dan mengundang kekecaman. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

Juga boleh LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Leave a Reply

Your email address will not be published.