Info

(video)”Agak-agaklah kau pon,Orang pun terkandas dalam banjir”.Individu tidak bertanggungjawab pandu lawan arus

Shah Alam : Tular satu video pagi ini mengenai seorang pemandu yang memandu meluIu meIawan arus di sebatang jalan raya utama. Melalui video tersebut, pemandu tersebut memandu dengan laju seolah-olah tidak ada rasa bersaIah pun.

Kejadian dipercayai di Highway Shah Alam Kira-kira jam 9.00 pagi tadi benar-benar memb4hayakan banyak nywa pengguna highway tersebut. Umum mengetahui rangkaian lebuh raya banyak ditutup ekoran banjiir yang melanda lembah klang sangat dahsyt.

“Orang lain pun terputvs jalan perhubungan jugak,stuck dalam banjiir tapi janganlah pentingkan diri”.

Tlndakan tersebut jelas membah4yakan ny4wa ramai pengguna jalan raya terbabit. Tengok video itu sahaja sudah cukup buat kita ‘kering dar4h’.

Sudahlah Iawan arus, pandu dengan laju pula tu. Apa yang difikirkan si pemandu tersebut ya? Adakah memandu dibawah pengarvh aIkohoI atau memang sengaja cari nah4s memandu Iawan arus demi kepentingan diri sendiri?

Sebelum ini sudah banyak kejadian pemandu melawan arus berakhir dengan kemaIangan jiwa. Tolonglah jangan tambah lagi kepay4han pasukan b0mba. Hari ini ramai mangsa banjir memerlukan bantuan anggota b0mba berikutan paras air semakin krltikal hampir melepasi bumbung rumah.

Video :

Diharapkan pemandu tersebut dikenakan tindakan undng-undng keras kerana perbvatan tersebut seakan-akan niat memandu sambil membvnuh.

Admin nak ingatkan para pembaca agar sentiasa mematuhi undng-undng jalan raya. Jangan pentingkan diri sampai memandu Iawan arus macam ni. Jangan kerana kecvaian kita, orang lain jadi mngsa.

Sumber : video mdnazli hasin

Admin tidak bertanggungjawab ke atas komen yg tidak relevan dan mengundang kekecaman. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB pageĀ Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.