Global Info

“Ingat yang kau bvnuh tu anak ayam?”Akhir zaman ni memang ramai orang suka hati anlaya orang,bvnuh orang ye.

Gambar diatas sekadar hiasan

Satu kess pembunuvhan dan pemerk0s4an yang did4kwa dilakukan oleh seorang buruh binaan terhadap seorang pelajar sekolah menengah di Lampung, ternyata didalangi oleh seorang gadis remaja yang berumur 17 tahun, lapor Kompas.com.

Menurut lap0ran, svspek merupakan kawan kepada mngsa. Dia did4kwa telah membayar seorang buruh binaan untuk membvnuh mngsa yang merupakan seorang pelajar sekolah menengah.

Ketua P0lis Tanjung Bintang AKP Faria Arista mengatakan bahawa m0tif sementara pembvnuhan tersebut adalah kerana svspek berden dam dengan mngsa.

“Mereka pernah bergadvh sesama sendiri,” kata Faria pada hari Selasa lepas.

Disebabkan oleh den dam, suvspek akhirnya menghubungi buruh binaan tersebut dan mengupahnya untuk membvnuh mngsa sebanyak Rp 500,000 (RM 146.57).

Svspek buruh binaan telah membvnuh mngsa di sebuah rumah kosong yang terletak di Desa Sabah Balau, Lampung Selatan, pada hari Selasa, 30 November yang lalu.

Namun begitu, jas ad mngsa hanya ditemui lima hari kemudian pada 5 Disember dalam keadaan yang sangat menyedlhkan.

Ketika disoal siasal, svspek yang merupakan kawan kepada k0rban telah mengakui perbuatannya yang telah mengupah buruh binaan tersebut untuk membvnuh kawannya itu.

Sementara itu dalam sebuah slasatan yang dilakukan oleh pihak p0lis, svspek yang merupakan seorang buruh binaan turut mengaku bahawa dia telah diupah oleh gadis remaja tersebut sebanyak Rp 500.00 (RM 146.57).

Admin : Puas ke dapat balas den.dam sampai macam tu? Mungkin si pengupah tu puas lepas dapat tahu mngsa dah meninggaI dikerjakan buruh upahannya,tapi kepuasan tu tak lama kan.

Sumber : Kompascom / sk

Gambar di atas hanya sekadar hiasan.

LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.