Viral/Trending

(Video)Pemandu Lori Tangki Yg Memot0ng di Lorong Kecem4san ‘Dikeh3ndaki’

PORT DICKSON : PoIis sedang mengesan pemandu lori tangki dipercayai mem0tong di lorong kecem4san di Lebuhraya Seremban – Port Dickson (SPDH) dari arah Seremban seperti dirakamkan dalam video tular.

Ketua P0lis Daerah Port Dickson, Superintendan Aidi Sham Mohamed, berkata lori tangki itu menggunakan nombor pendaftaran CEL 5916 dan didaftarkan di sebuah syarikat pengangkvtan beralamat di Bukit Raja, Shah Alam.

Sehubungan itu beliau meminta pemandu atau pemilik kenderaan berkenaan hadir ke Balai Trafik Port Dickson bagi memberi keterangan dan membantu sias4tan.

Katanya, video berdurasi 16 saat yang merakamkan sebuah lori tangki menggunakan lorong kecem4san untuk memot0ng barisan kenderaan dimuat naik di Faceb0ok.

“Kej4dian dipercayai berIaku pada 11 Disember 2021 antara jam 2 hingga 4 petang di Kilometer 27 dan Kilometer 28 SPDH dari arah Seremban,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Beliau berkata ketika kej4dian, keadaan di lebuh raya berkenaan ses4k.

Aidi Sham berkata, p0lis meminta pengguna jalan raya supaya mengamaIkan etika pemandvan yang baik.

“Sebagai rakyat MaIaysia, kita harus mematuhi peratvran lalu lintas dan mengamalkan sikap toIeransi supaya tidak mendatangkan kesuIitan kepada pihak lain.

“Pihak p0lis tidak akan berkompr0mi kepada mana-mana pemandu atau penunggang yang mengambil jalan pintas dan berIagak sebagai ‘raja’ di Iebuh raya bagi menjamin keseIamatan penggvna lain,” katanya.

K3s disias4t mengikut Sksyen 279 KK dan Kaedah 53(1) Kaedah-Kaedah LaIulintas 1959.

Berhemah la ketika memndu. Nywa diutamakn.

“Nak jumpa pemandu lori/treler berhemah mudah je.. Jenis yg tak bawa lori di jalan ses4k masa waktu punc4k”, luahan wargamaya.

“Abang pergi berjvang..kemon la abg ada ijazah so panggil abg pilot ok…tlg jgn berada di depan belakang tepi kiri dan kanan kerana itu adalah blind spot abg….”, nasihat dari abg piIot kapal selam.

“Selalu jumpa d jalan kontena@lori jenis perangai mcm ni. Mau kec4m lebih pun x guna sbb saya pun driver lori, tapi tak lah perangai mcm ni”.

Video

Sumber : bh

Admin tidak bertanggungjawab ke atas komen yg tidak relevan dan mengundang kekecaman. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB pageĀ Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

Leave a Reply

Your email address will not be published.