Info

“netizen bengang”.Jangan cakap sedap mulut bang.Orang tu manusia jugak ada perasaan.

Tindakan seorang anggota beruniform did4kwa seolah-olah memperIekehkan seorang lelaki yang sedang mencuci kereta Perodua Axia miliknya mengundang rasa bengang dalam kalangan warganet.

Seorang pengguna laman Twitter @afis_alias berkongsi paparan skrin posting daripada anggota tersebut yang memuat naik satu foto keretanya di group Facebook My Axia Owners Club ( MAXOC ) (UNOFFICIAL).

Namun begitu, kaspyen did4kwa ditulis anggota berkenaan yang dipercayai kakitangan di bawah Jabatan Penj4ra itu membuatkan warganet berasa kurang senang apabila membabitkan ‘bandvan’.

Berikutan itu, @afis_alias mempersoalkan etika dan adab anggota terbabit yang dikatakan ‘membvta tuli’ apabila berkongsi sesuatu perkara di media sosial kerana tidak memikirkan imej uniform yang digayakan.

“Kadang-kadang aku tak faham yang kerja kerajaan ni. Bahasa diaorang. Hmm. Sedih tengok pakai baju punya smart. Tapi otak tak berapa,” tulis @afis_alias sehingga diulang kicau hampir 2,000 kali.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sekiranya tukang cuci itu merupakan seorang bandvan ataupun anggota tersebut membuat gurauan tersirat yang turut kurang difahami oleh segelintir warganet.

Jika dilihat menerusi ruangan komen lain, rata-rata turut mempersoalkan kredibiliti dan kelayakan anggota terbabit sebagai unit beruniform sekali gus did4kwa memandang rendah terhadap orang lain.

Namun, tiada penjelasan lanjut daripada anggota berkenaan berhubung dakwaan dilakukan oleh warga Twitter itu. Jadi, beringatlah sebelum kongsi sesuatu. Kalau terlambat, burvk pad4hnya!

Sumber : Twitter afis alias / ohmymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published.