Info Semasa

(Video)Ni bukan kata akaI letak kat lutut tapi Iangsung tak berakaI.

Baru-baru ini tular sebuah video mengenai nasib maIang yang dihadapi seorang penunggang motosikal apabila beliau tiba-tiba dis0ndol dari tepi tanpa sebarang isyarat.

Lumrah kehidupan kita sebagai pengguna jalan raya,setiap hari kita terde.dah dengan bah4ya terutama kepada mereka yang menaiki kenderaan kecil seperti motosikal.

“Yelah tayar ada dua biji je,faham-fahamlah kan. Sebiji buat hal habis terg0lek” Kebiasaannya kemaIangan yang melibatkan motosikal kebanyakan daripada mereka mengalami kec3deraan yang seri.us atau lebih burvk lagi kehiIangan ny4wa.

Semua sedia maklum bahawa kenderaan kecil ini tiada sebarang perIindungan untuk penunggangnya. Motor ni umpama ‘mentimun dengan dvrian. DigeIek han.cur,menggeIek pun sama nasibnya’.

Keja.dian kali ini agak sedikit berlainan kerana kemaIangan meIibatkan motosikal dan haiwan l!ar yang melintas jaIan tiba-tiba. Menerusi video yang dikongsikan,dapat dilihat haiwan terba.bit secara men0nong berIari melintas jalan. Tidak semena-mena penunggang terb4bit diIanggar tanda sempat mengeIak.

Sangat k4sihan melihat inslden tersebut namun kelihatan penunggang masih sedar dan mampu duduk. Semoga penunggang tersebut diberi kesem.buhan.

video :

Netizen tidak ketinggalan meninggalkan komen. Ada diantara mereka yang menyarankan supaya menghubungi pihak jabatan perhilitan untuk tinda.kan selanjutnya.

Sumber Video : kosmo

Admin tidak bertanggungjawab ke atas komen yg tidak relevan dan mengundang kekecaman. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

LIKE & FOLLOW kami di FB pageĀ Kisah Panass

Ikuti juga artikel menarik yang kami kongsikan di bawah ini

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.