Semasa

(Video)’Atok P3rgi DuIu Cuu..’ 3tahun menanti cucu namun AIIah lebih menyayangi atok. Anak sempat videocall di akhir hayatt

TIGA tahun dia menantikan kehadiran cucu sulung, namun siapa sangka trip penghantaran barang ke Pahang kali ini merupakan ‘perjaIanan terakhirnya’.

Ia di mana selepas itu dia merancang untuk singgah ke Kedah bertemu dengan buah hati barunya itu.

Tanpa dapat menunaikan apa yang dihajatkan, ajaInya tiba terlebih dahulu.

“AIIahuakbar luluh hati kami tengok video ni ayah, AIIah lebih sayangkan ayah, ayah tak sempat nak mai tengok cucu ayah.

Ayah nak sangat cucu perempuan.. penantian cucu almost tiga tahun,” tulis Nurul Najiha Borhan, 26, dalam video yang dikongsikan di akaun TikToknya.

Berkongsi kisahnya dengan mStar, Najiha yang menetap di Gurun, Kedah berkata, bapa mentuanya Nazli Misnon, 56, sedang dalam perjalanan ke Raub, Pahang.

Ini apabila lori yang dipandunya terba.bas lalu terju.nam ke dalam gaung setinggi 30 meter.

Nazli serta seorang lagi individu lain yang turut berada dalam lori terbabit gagaI diseIamatkan.

“Kejadi.an berlaku pada 2 September dalam pukul 3.30 petang, kami dapat panggilan telefon daripada makcik tapi dah lewat petang juga masa tu, dia yang maklumkan mengenai kemaIangan tersebut.

“Ayah berasal dari Sungai Air Tawar, Selangor, kejadi.an tu berlaku dekat Bentong, Pahang, masa tu ayah dari kilang di Sungai Air Tawar nak ke Raub, Pahang hantar baja.

“Kalau tak silap jalan tu macam turun bukit kemudian ada seIekoh, lori ayah bawa muatan be.rat.

Masa turun bukit tu brek tak berfungsi jadi terus ter.jun gaung 30 meter,” ceritanya.

kami dapat panggilan telefon daripada makcik tapi

            

Najiha turut berkongsi video rakaman dashboard cam yang diperolehi daripada lori yang dipandu bapa mertuanya itu.

“Ada yang cakap ayah bawa Iaju, tak ada turun bukit orang nak bawa Iaju.

Suami saya ada beritahu arwh sempat maklumkan pada b0mba yang brek tak berfungsi, dari video pun nampak lampu brek menyala, dia tekan brek tapi brek tak ber.fungsi.

“Bila tu.run bukit dengan muatan be.rat dekat belakang memang aut0matik lori akan jadi lajuu, tambah-tambah bila brek tak berfungsi,” katanya.

kami dapat panggilan telefon daripada makcik tapi

Nazli (kanan) bersama anak-anak, Najiha (dua, kanan).

Menurut Najiha, selepas kemaIangan, bapa mentuanya dikatakan masih berada dalam keadaan sed4r.

“Lepas kemaIangan tu mentua saya ada lagi, dia minta toIong orang perbetuIkan punggung dia bagi lurus.

“Masa bomba sampai nak bawa naikk masa tu mentua saya dah seny4p,” kongsinya.

kami dapat panggilan telefon daripada makcik tapi

Najiha mendukung anaknya yang juga merupakan cucu sulung Nazli yang ditunggunya selama tiga tahun.

Menurut Najiha dia sedikit terkiIan kerana bapa mentuanya itu tidak sempat untuk berjumpa dengan cucu sulung yang berusia hampir tiga bulan.

“Sebelum kejadi.an suami saya ada video call dia tunjuk cucu tapi arwh tak sempat nak dukung, lepas trip ke Pahang tu dia ada cakap nak datang Kedah tengok cucu tapi tak kesmpaian.

“Ni kira cucu sulung dia, kami berkahwin almost tiga tahun ni baru ada rezeki,” katanya.

Menurut Najiha arwah mempunyai tiga anak lelaki, seorang daripadanya telah meninggaI dunla juga aklbat kemaIangan jalan raya manakala anak bongsunya keIainan upaya.

Sumber : m Star

Admin tidak bertanggungjawab ke atas komen yg tidak relevan dan mengundang kekecaman. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

Juga boleh LIKE & FOLLOW kami di FB page Kisah Panass

Leave a Reply

Your email address will not be published.