Hiburan

Hantv Jepvn Teman Jogiing. “Ada Org DM,2hari Tak Blh Tidur”

BAYANGKAN sekiranya anda sedang asyik berjoging seorang diri sambil menghirup kesegaran angin malam, namun secara tiba-tiba muncul pula sosok ‘makhIuk aneh’ yang menemani.

Tanpa berlengah, sudah pasti tlndakan pertama yang dilakukan adalah membuka langkah seribu.

TuIar di aplikasi TikTok baru-baru ini menunjukkan seorang pemuda yang sedang berjoging pada waktu malam turut merakam keIibat seperti seorang askar Jepvn yang berlari laju di sebelahnya.

Menerusi video berdurasi 21 saat itu, kelihatan sosok tersebut lengkap berpakaian seragam seperti askar Jepvn yang pernah menjajah Tnah MeIayu sekitar tahun 1940-an dulu berlari laju, namun dapat dilihat jelas wajahnya yang kehitam-hitaman dalam rakaman video tersebut.

Sehingga kini video berkenaan meraih sehingga 2.6 juta jumlah tontonan!

Pelbagai reaksi wargnet membanjiri ruangan komen pada perkongsian video berkenaan, dengan ada antara mereka yang perc4ya bahawa ia adalah penamp4kan sosok ask4r Jepvn.

Namun tak kurang pula yang menyifatkannya sebagai rekaan demi sebuah ‘c0ntent’ semata-mata.

Pemilik video merangkap lelaki yang merakam penampakan ‘ask4r Jepvn’ berkenaan, akhirnya tampil membuka cerita sekali gus merungkai teka teki yang membelenggu fikiran ramai.

“Sebenarnya video tu direkod secara spontan ketika saya dan kru produksi tengah break waktu shooting sebuah fiIem. Saya pernah tengok video viral dari Singapura, di mana orang tu ‘diganggu’ hantu ask4r Jepvn sewaktu sedang berjoging waktu malam.

hantu baru 3

Nazzwan merupakan kru bagi sebuah syarikat produksi sejak hampir enam tahun lalu.

“Kebetulan pula kami ada kostum ask4r Jepvn. Jadi saya ajak kawan rakam untuk masukkan sebagai content. Memang spontan dan tiada niat apa pun sebab saya bukan ‘content creater’.

“Lelaki yang sedang berjoging itu saya manakala lelaki yang pakai kostum ask4r Jepvn itu adalah seorang pelakon lelaki terkenal namun saya tak mahu ‘spoilt’. Identitinya akan diketahui tidak lama lagi selepas saya buat pendedahan dalam satu video lain.

“Dia tak berlari tapi naik hoverboard. Saya hanya boleh beri hint, dia adalah seorang pelakon berbangsa Cina,” ujar lelaki yang hanya mahu dikenali sebagai Nazzwan ini kepada mStar.

Tambahnya, rakaman tersebut dilakukan ketika waktu penggambaran sebuah filem sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Lelaki yang sedang berjoging itu saya manakala lelaki yang pakai kostum askar Jepun itu adalah seorang pelakon lelaki terkenal namun saya tak mahu ‘spoil’.
NAZZWAN

“Sebenarnya saya tak jangka langsung video ini ‘meIetop’ apabila dimuat naik di TikTok. Bila saya beritahu kru dan pelakon itu, mereka pun terkejut. Bukan saja terima banyak komen pada perkongsian video tersebut, malah saya siap dapat DM.

“Ada seorang lelaki ini DM saya personal, dia beritahu dah dua hari tak dapat tldur kerana fikir pasal apa yang dilihatnya dalam video tersebut. Dia minta saya beritahu apa sebenarnya yang berlaku. Sampai macam tu sekali.

“Memang saya sangat tak j4ngka… namun saya balas, beritahu perkara sebenarnya dan memohon ma.af kepadanya kerana tak ada niat pun buat macam tu.

“Bagaimanapun ramai juga netlzen yang dah boleh hidu itu adalah content. Sebabnya mata mereka ‘tajam’ meng3san ada bayang-bayang terbentuk ketika ask4r Jepvn tu lalu. Maknanya, yang tahu tu tahulah… tapi kesian juga bila ramai yang perc4ya. Saya sekali lagi nak mhon m4af kepada semua,” ujarnya.

hantu baru 1

Nazzwan kini berniaga ayam leleh cheese memandangkan industri seni kini ‘berehat’ seketika ketika Perintah Kawalan Pergerakan.

Dalam pada itu, Nazzwan yang sudah hampir enam tahun bekerja sebagai seorang kru produksi berkata dia bersyukur kerana belum pernah mengalami inslden ngeri sepanjang hayatnya.

“Kalau shooting di kawasan jauh atau hutan sekali pun, AlhamduliIIah belum ada inslden sedemikian. Namun minta sangat supaya dijauhkan… kita pun semestinya buat persediaan tertentu sebelum masuk kwasan ‘asing’.

“Namun sekarang dah lama tak terlibat dengan sebarang shooting sebab pelaksanaan PKP. Ketika ini saya beri tumpvan terhadap bisnes kecil-kecilan iaitu meniaga ayam keju, Lelehfriedchiecken di Taman Dagang.

“Sedikit sebanyak dapat juga menjana pendapatan ketika industri seni kena ‘berehat’ seketika waktu pandemik ini,” ujarnya lagi.

Sumber : mstar

Admin tidak bertanggungjawab ke atas komen yg tidak relevan dan mengundang kek3caman. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

Juga boleh follow kami di FB page Karipap Oksigen

Leave a Reply

Your email address will not be published.