Semasa

Tak Dapat Bayangkan Klau Kebakaran Tu Terjadi Kt Depan Mata

Kalau ada nampak stesen petrol letak kon untuk lori masukkan minyak ke dalam tangki bawah tanah tu, seeloknya jangan lah menghampiri kawasan tu, kesannya ia jadi macam satu insiden ni.

Satu video viraI menerusi WhtsApp memperlihatkan sebuah stesen pam petrol terbakar diperayai angkara kecuaian pekerjanya.

Biarkan kenderaan lalu masa tengah isi minyak

Kejadian itu berlaku di sebuah stesen minyak di Sibu, Sarawak kira-kira jam 10.30 pagi semalam. Video itu kemudiannya tuIar di media sosial.

Menurut sumber, kebakaran itu berlaku ketika proses pengisian minyak ke tangki bawah tanah, puncanya apabila berlaku pengewapan semasa mengisi minyak jenis Ron 95 itu.

 

Peng4rah Jabatan Bomba dan Penyelamat MaIaysia Negeri Sarawak, Khirudin Drahman berkata, pekerja terbabit tidak mengikut SOP yang betul ketika kerja pengisian itu dilakukan di mana perlu diletakkan kon di sekitar kawasan kerja-kerja itu sebagai pengh4dang daripada kenderaan lain lalu lalang.

Jelasnya lagi, pekerja terbabit membvka penvtup tangki lalu menyebabkan pengewapan, kemudian ada kenderaan masuk ke ste.sen berkenaan lalu meng.akibatkan ke.bakaran.

Boleh tengok video  kejadian di sini.

Walaubagaimanapun, kebakar.an itu telah ber.jaya dikawal di stesen minyak itu dengan menggunakan 11 biji alat pemadam api. Bahkan, tiada ke.malangan jiwa dilaporkan.

Sumber : lobakmerah

Dah baca jangan lupa like, komen dan share.

Admin tidak bertanggungjawab ke atas komen yg tidak relevan dan mengundang kek3caman. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

Juga boleh follow kami di FB page Karipap Oksigen

Leave a Reply

Your email address will not be published.