Info Semasa

“35kilometer jalan kaki” yaAIIah pakcik…kami yang sihat celik mata pun x sanggup…

Seorang warga emas berusia 78 tahun mencvri tumpuan pengguna media sosial apabila sanggup berjalan kaki demi mengambil v4ksin.

Difahamkan, Shaikh Ramly Sheikh Ahmad berjalan kaki sepanjang 35 kilometer (km) dari Kampung Kertau ke Klinik Kesihatan Kuala Wau, Pahang.

Namun, apa yang membuatkan ramai tersentuh, warga emas itu juga mempunyai masalah cacat penglihatan.

Difahamkan, Shaikh berjalan seorang diri dengan bertongkat dan membawa sebuah beg dari jam 6 pagi.

“Saya keluar rumah seawal jam 6 pagi kerana perlu berjalan untuk ke klinik berkenaan yang terletak agak jauh dari rumah.

“Saya memang harap dapat svntikan hari ini kerana saya tidak pernah mendaftar v4ksinasi disebabkan tiada kemudahan teknologi, selain mas4lah penglihatan,” katanya menerusi Berita Harian.

Sementara itu menerusi pemantauan Gempak di platform Twitter, rata-ratanya terkejut dengan keberanian warga emas itu memandangkan 35 km bukanlah satu jarak yang dekat.

“Kita yang baca ni pun dosa sebab tak mampu nak tolong”

“35km macam dari Semenyih ke KLCC ya”

“Rasa berdosa, bayangkan atuk atau ayah sendiri,” tulis beberapa netizen.

Sumber : gempak / applehijau

Dah baca jangan lupa like, komen dan share ya.

Admin tidak bertanggungjawab ke atas komen yg tidak relevan dan mengundang kek3caman. Komen itu adalah menjadi tanggungjawab pemilik akaun fb tersebut.

Juga boleh follow kami di FB Karipap Oksigen

Leave a Reply

Your email address will not be published.