Hiburan

Bersara Jadi Penyanyi Nasyid, Suhaimi Saad Dah Rekod Lagu Rock Kapak

Baru-baru ini, bekas anggota kumpulan Inteam iaitu Suhaimi Saad mengumumkan dirinya meletak jawatan sebagai penyanyi nasyid. Bagaimanapun, Suhaimi berkata ramai yang salah faham dengan statusnya itu.

Menurut Suhaimi, dia hanya tidak mahu menjadi penyanyi nasyid sahaja tetapi akan mengetengahkan genre lain pula dalam bidang muzik.

“Itu hanyalah salah faham. Saya hanya letak jawatan sebagai penyanyi nasyid sahaja. Saya akan menyanyi selagi ada suara, InsyaAllah tanpa title nasyid pun kita masih boleh terus menyanyi.

“Malah sasaran dan audience mungkin lebih luas (jika mencuba selain genre nasyid),” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, Suhaimi berkata dia akan terus berkarya menerusi kumpulan Bismillah yang dianggotai oleh isterinya, Ina Naim dan anak-anak.

“InsyaAllah Bismillah akan release album dalam bulan ini. Kami akan terus bawa genre-genre lain selepas ini yang masih lagi berkonsepkan ketuhanan serta membawa maksud mesej positif.

“Dalam nasyid sendiri ada irama pop,balada, asli malah rock. Sekarang saya baru sahaja siap rekod demo sebuah lagu rock kapak berjudul Kadang-Kadang Rindu, Kadang-Kadang Lupa,” katanya.

Sumber : https://www.rotikaya.com/bersara-jadi-penyanyi-nasyid-suhaimi-saad-dah-rekod-lagu-rock-kapak/

Tindakan usahawan dan selebriti popular, Neelofa yang menawarkan bantuan bagi menyelesaikan kompaun RM50,000 disambut baik oleh peniaga burger Wan Mohd Faisal Wan Kadir, semalam.

Bagi penyanyi Suhaimi Saad pula, dia menyatakan sokongan penuh kepada bekas pengacara MeleTOP itu kerana mempunyai rasa empati terhadap nasib Wan Mohd Faisal atas kesalahan berniaga melebihi had masa.

Menerusi laman Instagram, bekas anggota kumpulan In-Team itu berkongsi sebuah paparan skrin berita mengenai isu berkenaaan dan menyuarakan pendapat peribadinya di ruangan kapsyen.

“Walaupun Lofa dah berpunya, abang tetap support Lofa. Sebab Lofa ada otak dan hati,” tulisnya.

Menerusi penulisan tersebut, dia juga membuat perbandingan antara sikap Neelofa dan segelintir pemimpin dengan mendakwa mereka memikul jawatan serta tanggungjawab sambil lewa.

“Time pilihan raya bukan main berjanji. Nak tegakkan Islam lah. Nak tegakkan keadilan lah. Nak bela Melayu lah. Nak bela rakyat lah.

“Kau ingat hidup dan jawatan kau tu main² ke.. rakyat akan tuntut tau tak. Tuhan akan balas,” luahnya.

Tangkapan skrin Cari Forum, dari tahun 2018

Sebelum ini, tular di media sosial kisah mengenai Wan Mohd Faisal yang didatangi beberapa anggota polis ketika menyiapkan tempahan pelanggan di hadapan rumahnya di Kampung Rambutan Rendang, Kota Bharu.

Dalam masa sama, Neelofa nafi menyindir peniaga itu dengan berkongsi gambar berserta kapsyen, ‘moreh burger malam ni meh’ selepas didenda RM60,000 kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) sewaktu majlis akad nikahnya, bulan lalu.

Sumber : Instagram Suhaimi Saad / Cari Forum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.